20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial2007, punctul culminant al balamucului din trafic

2007, punctul culminant al balamucului din trafic

Anul 2007 va fi unul de cosmar pentru soferii bucuresteni, care vor fi nevoiti sa indure cele mai grele conditii de circulatie din ultimii ani. Ambuteiaje, mers cu viteza melcului, intersectii blocate si o groaza de strazi inchise circulatiei, de doua ori mai multe decat in 2006 – acestea sunt previziunile pentru anul care urmeaza. Lucrurile se vor indrepta abia in 2008, cand se va resimti o imbunatatire a conditiilor de circulatie, in urma investitiilor in infrastructura.
„Situatia, din punctul de vedere al traficului, nu se va imbunatati in 2007, pentru ca lucrarile la infrastructura vor fi mai intense decat in 2006. Mai mult, celelalte programe colaterale, si anume crearea de locuri de parcare, managementul traficului, care inseamna corelarea semafoarelor din inelul principal, sunt in implementare. Nu se creeaza conditiile pentru rezolvarea problemelor de trafic. Cel putin nu in 2007”, a declarat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei.
Abia in 2008, soferii vor observa primele imbunatatiri si vor putea circula in conditii bune pe arterele reabilitate. „In 2008, in schimb, va fi un an in care revirimentul se va vedea: strazi noi, semafoare corelate, inclusiv introducerea de sensuri unice. Sunt masuri care vor duce la o descongestionare a traficului”, a precizat Videanu.
Lucrarile la strazi in 2007 se vor derula in cadrul unui program coordonator, pe zone. Graficul de lucrari are in vedere inchiderea unei zone astfel incat sa se poata face o deviere de trafic.
Edilii mai au in lucru un master-plan de circulatie, care cuprinde introducerea mai multor sensuri unice in centrul orasului si parcari pentru masini. Responsabilii primariei vor identifica arterele unde este posibila largirea carosabilul pentru a se putea parca fara a se incurca traficul.
Cresterea la peste un milion a numarului de masini care merg zilnic pe strazile Capitalei si dublarea volumului de lucrari pentru asfaltarea strazilor vor face aproape imposibila circulatia in oras in cursul anului viitor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă