23.1 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecial200 de lei, „taxa" de frumuseţe

200 de lei, „taxa” de frumuseţe

Criza nu le împiedică pe femeile din Cluj-Napoca să frecventeze saloanele de înfrumuseţare. Situatia economică de­licată nu le îm­piedică pe clujen­ce să aibă grijă de frumuseţea lor. Ele au găsit resursele financiare necesare pentru tratamentele de înfrumuseţare. Schim­barea de sezon aduce în saloanele cosmetice tot mai multe cliente dorni­ce de tratamente de înfru­museţare. „Pregătirea tenului pentru un sezon mai cald începe, în primul rând, cu un tratament de hidratare, care variază ca preţ în funcţie de gama de produse folosită.

Deoarece nu am schimbat preţurile, nici fluxul de cliente nu s-a schimbat”, spune Cristina Cristurean, manager de salon. O femeie cheltuieşte lu­nar aproximativ 200 de lei pentru între­ţinerea de bază, mai exact tratamente, mani­chiură şi epilat.

Specialista le recomandă, în schimb, femeilor, indiferent de cura de frumuseţe pe care o urmează, să consume doi litri de apă pe zi, să mănânce cât mai puţini carbohidraţi şi pâine în această perioadă de schimbare a climei. Legu­mele şi fructele de sezon sunt cea mai bună alegere când vine vorba de o dietă de primăvară. Prin conţinutul lor ridicat de vitamine şi mi­­nerale, acestea refac re­zer­vele de antioxidanţi ale organismului şi întăresc sis­temul imunitar.

În plus, ele feresc organismul de ame­ţe­lile şi durerile de cap pe care unii le resimt o dată cu venirea primăverii. Cristina Cristurean le recomandă doamnelor, care preferă tra­ta­mentele pentru ten natu­ris­te, la domiciliu, „să nu uite de exfolierea tenului. Poate fi realizată foarte simplu cu un amestec de tărâţe şi miere.

Pentru tenul uscat e reco­mandată o mască hidratantă cu gălbenuş de ou şi smân­tână, iar pentru cel gras, cu argilă şi citrice. Sunt tratamente simple, ieftine şi la îndemâna oricărei femei”, spune Cristina Cristurean, care conduce un salon de înfrumuseţare situat chiar în centrul Clujului.

 

Tendinţe în machiaj

Machiajul acestui sezon nu mai are liniile riguros trasate, este un joc de umbre şi lumini foarte lejer, menit să sublinieze în mod natural trăsaturile feţei. În zona ochilor predomină fardurile cu nuanţe solare şi cele pastelate, iar pomeţii sunt puşi în valoare de farduri în tonuri de roz sidefat sau caisă. Predomină rujul în nuanţe puternice, perfect conturate, iar textura lor alternează de la mat, pudrat până la strălucitor sau sidefat.

Cele mai citite

Crosul „Bucuria Alergării cu Invictus” – Ediția I

COMUNICAT DE PRESĂ Prima ediție a Crosului „Bucuria alergării cu Invictus", va avea loc sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 08.30, în Parcul Municipal Vest...

De când are actori precum Seagal pe lângă el, Putin a învățat să joace și în scenete proaste precum cele regizate de Kim Jong...

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a învățat multe din experiența actorilor de renume, care au fugit în statul său pentru...

Canicula a leșinat din cauza Dianei Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Valul de căldură ce a poposit deasupra Bătrânului continent și care i-a pus pe gânduri și pe specialiștii Administrației Naționale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă