5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecial19 turişti ruşi au fost loviţi de trăsnet în Creta

19 turişti ruşi au fost loviţi de trăsnet în Creta

19 turişti ruşi au fost răniţi de un trăsnet în Grecia, pe insula Creta, după ce s-au adăpostit sub un copac, relatează site-ul  24matins.fr  preluat de Mediafax.

Autorităţile de la Atena au anunţat iniţial că doar şase persoane din grupul de turişti au fost rănite.

Turiştii ruşi vizitau situl arheologic Knossos de pe insulă, când a izbucnit o furtună. Turiştii s-au refugiat sub un copac, deschizând umbrelele, ceea ce a atras trăsnetul.

Printre răniţi se află o femeie în vârstă de 36 de ani care a făcut un stop cardiac, dar ulterior şi-a revenit. Ea a fost internată de urgenţă la cel mai apropiat spital, aflat la şapte kilometri distanţă de Knossos. Obiectivul arheologic a fost închis timp de mai multe ore după incident.

Potrivit angajaţilor sitului, acolo sunt instalate paratrăznete şi este pentru prima dată când are loc un asemenea incident.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă