25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial17 suporteri interzisi pe stadioane

17 suporteri interzisi pe stadioane

Infractiunile suporterilor urmeaza doua cai distincte: una impotriva celor care se bat in afara arenei, alta impotriva celor prinsi cu fumigene sau petarde in interior.

Unui suporter care este surprins introducand pe stadion materiale pirotehnice sau aruncand cu acestea in teren i se intocmeste un proces-verbal de constatare a contraventiei. La a doua abatere de acest fel se mai intocmeste inca o data un astfel de proces-verbal, iar cele doua documente sunt trimise instantei de judecata cu propunerea de interzicere a accesului pe stadioane. "Un suporter caruia i se ridica dreptul de a mai intra pe o arena sportiva nu poate fi stopat in totalitate. El poate incerca vigilenta fortelor de ordine, pentru ca la ora disputarii meciului nimeni nu verifica locul in care se afla acel fan. In cazul in care este depistat in stadion, atunci el poate fi sanctionat cu o amenda de pana la 5.000 de lei. Prin noua lege, aceasta a lui Mitica Dragomir, incercam sa schimbam ceva. Adica in cazul in care ii prindem pe stadion sau ca incearca sa intre, atunci sa le putem intocmi dosare penale", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Marius Teodorescu.
In momentul de fata, in Romania exista 17 suporteri carora le-a fost interzis accesul pe stadioane: U Cluj – 3; Politehnica 1921 Timisoara – 2; Otelul Galati – 2; Petrolul Ploiesti – 2; FC Vaslui – 2; CFR Timisoara – 2; Steaua – 1; Dinamo – 1; Rapid – 1; U Craiova – 1.

Dosare penale fara urmari
In plus, mai sunt inca 97 de suporteri ai echipelor U Cluj, Poli 1921, Petrolul, Steaua, Dinamo, Rapid, Poli Iasi, Gloria Bistrita, CFR Cluj si FC Vaslui care au dosare pe masa instantelor de judecata. Este vorba de suporteri care au fost prinsi in afara stadionului, in confruntarile dintre galerii. Ei sunt acuzati de tulburarea linistii publice sau de vatamare corporala (dupa caz), iar dosarele lor urmeaza calea obisnuita pentru astfel de infractiuni. Pot trece si ani pana cand un astfel de dosar penal sa iasa la liman, iar suporterul sa se aleaga cu o amenda penala sau cu o pedeapsa (de cele mai multe ori suspendata) cu inchisoarea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă