12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecial17 milioane de euro pentru modernizarea camerelor de urgenta

17 milioane de euro pentru modernizarea camerelor de urgenta

» Mobilier pentru camera de resuscitare, aparatura de monitorizare si fibrilatie.

Camerele de urgenta a 200 de spitale municipale si orasenesti altele decat resedinta de judet vor fi dotate cu echipamente performante care sa asigure, la standarde inalte, serviciile medicale. Astfel, in judetul Constanta, spitalele care nu detin dotarile necesare vor primi, pana la sfarsitul anului, aparatura de care au nevoie. De asemenea, ministrul satanatii Eugen Nicolaescu a mai declarat ca cinci dintre medicii fiecarei institutii vor fi trimisi in cele opt centre regionale unde vor primi instruirea adecvata folosirii noului echipament. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii a declarat ca dotarea se va realiza pe module achizitionale ce cuprind printre altele mobilier pentru camera de resuscitare, aparatura de monitorizare si fibrilatie, echipament examinare si resuscitare, iar fiecare spital in parte va primi unu, doua sau chiar trei module in fuctie de nevoile fiecaruia. Spatiul in care vor fi amplasate obiectele medicale trebuie sa respecte ordinul ministrului 1707/2.10.2006. Echipamentele vor sta toate obligatoriu in departamentul de urgenta, distribuirea pe mai multe etaje fiind interzisa.  Bugetul proiectului etse de 17 milioane euro, bani care provin din economiile Ministerului Sanatatii.

Consecinte

» Atentie la canicula
Ministrul Eugen Nicolaescu a cerut prefecturilor mentinerea preocuparii combaterii caniculei prin verificarea conditiilor adecvate zonelor publice, a unitatilor sanitare si a spatiilor de urgenta. Chiar daca in ultimele zile temperatura nu a atins cote ingrijoratoare, canicula se poate instala in orice moment. In ceea ce priveste programul national de sanatate, taloanele care nu au ajus la pacienti vor fi redistribuite intrucat termenul realizarii analizelor gratuite a fost prelungit.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă