19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial1500 de pachete cu alimente pentru persoanele defavorizate din Eforie

1500 de pachete cu alimente pentru persoanele defavorizate din Eforie

Cetatenii loviti de soarta din Eforie vor avea parte de sarbatori imbelsugate. Administratia locala, reprezentata de primarul orasului, Ioan Ovidiu Brailoiu, si Consiliul Local, s-a gandit sa faca o bucurie familiilor cu posibilitati financiare reduse. 1.500 de pachete cu alimente au fost impartite persoanelor care de Paste nu ar fi avut posibilitatea sa intampine Invierea Domnului asa cum cere datina. Coletele contin produse traditionale si tot ce este necesar pregatirilor pentru masa de duminica: ulei, faina, oua, zahar si dulciuri. „Pachetele au fost impartite persoanelor de varsta a treia, celor defavorizate si cazurilor sociale din Eforie Sud si Nord.
Anul acesta am suplimentat numarul lor pentru ca am constatat ca sunt mult mai multi oameni care au nevoie de ajutor. Este un moment deosebit. Ne-am dorit ca sarbatorile de Paste sa fie traite cum se cuvine de cat mai multi locuitori ai orasului”, a spus primarul localitatii.
Programul de protectie sociala a fost initiat de administratia locala Eforie in urma cu doi ani. Chiar daca efortul financiar este mare, edilii doresc sa sprijine persoanele ce au nevoie de ajutor. „O viata putin mai usoara, daca se poate spune asa, doreste fiecare dintre noi. Am incercat sa facem ceva pentru aceste persoane care s-au confruntat in ultimul timp cu greutatile pricinuite de valurile de scumpiri”, a sustinut Ovidiu Brailoiu. In paralel cu actiunea umanitara, pe parcursul lunii aprilie, la Eforie au avut loc ample activitati de curatenie si intretinere. Cetatenii orasului au fost indrumati si sprijiniti de primarie pentru a putea transforma intr-un succes pregatirile pentru sezonul estival, pana la a carui deschidere nu mai sunt decat cateva zile. Administratia locala a reparat si amenajat cu pavele trotuarele din zonele centrale ale orasului, din jurul bisericilor si scolilor, a plantat sute de copaci si flori pentru ca localitatea sa fie pregatita de sarbatoare, pentru localnici si turistii care vor veni sa petreaca Pastele sau zilele de 1 si 2 Mai in Eforie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă