19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial15 persoane ucise intr-un liceu de langa Stuttgart

15 persoane ucise intr-un liceu de langa Stuttgart

» Un adolescent german de 17 ani, imbracat complet in negru si inarmat cu un pistol-mitraliera, a ucis ieri 15 persoane, majoritatea intr-un liceu, el insusi fiind omorat intr-un schimb de focuri cu politia. Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat "profund socata si ingrozita", iar presedintele Horst Kohler si-a exprimat "oroarea" si "tristetea".

Autorul impuscaturilor mortale in liceul tehnic Albertville  din Winnenden, la 20 km distanta de Stuttgart, care a facut 15 victime si numerosi raniti, a fost ucis in schimbul de focuri cu fortele de politie. Publicatia Bild relata ca atacatorul de 17 ani, Tim Kretschmer, absolvise acest liceu anul trecut.  La ora locala 9.30, intr-o tinuta de camuflaj complet neagra, tanarul a intrat in liceu cu o pusca-mitraliera, deschizand focul in trei clase diferite: 12 morti, dintre care noua elevi intre 13 si 17 ani si trei profesori. Numerosi raniti. O alta persoana a fost ucisa in fata spitalului psihiatric vecin cu scoala, apoi, in timpul fugii, tanarul a mai omorat doi trecatori. Martorii au declarat ca tragea la intamplare si incarca mereu arma. Dupa impuscaturi, asasinul a incercat sa fuga, dar a fost urmarit de importante forte de politie, intre care tragatori de elita asistati de caini si elicoptere.

 Atacatorul a luat ostatic un automobilist pe care apoi l-a eliberat si a incercat sa se indrepte spre Stuttgart cu masina furata. A fost ajuns dupa 40 km intr-o parcare, unde a murit in urma schimbului de focuri declansat dupa ce ranise doi politisti.
In casa familiei tanarului au fost gasite 18 arme detinute legal.

» Agresiuni in scoli
 In ultimii ani, in lume s-au inregistrat o serie de agresiuni sangeroase in institutii de invatamant.
 Septembrie 2008, Finlanda: un  student a ucis zece persoane intr-un liceu profesional, inainte de a se sinucide.
  Februarie 2008, China: doi elevi de la o scoala din provincia Guangdong (sud) au fost ucisi cu lovituri de cutit si patru persoane au fost ranite de un fost elev care apoi s-a sinucis.
  Februarie 2008, SUA: un tanar a deschis foc in campusul unei universitati din Illinois, ucigand cinci persoane si ranind alte 15 inainte de a se impusca si el.
  Februarie 2008, SUA: o studenta a ucis doua persoane intr-un institut tehnic din Louisiana, apoi s-a sinucis.
  Noiembrie 2007, Finlanda: un tanar de 18 ani a deschis foc intr-un liceu, omorand sapte elevi si pe directoarea institutiei, inainte de a se sinucide.
  Aprilie 2007, SUA: un individ a impuscat mortal 32 de persoane inainte de a se omori in campusul universitatii Virginia Tech.
  Octombrie 2006, SUA: Cinci fete ucise si sase ranite grav de un tragator intr-o scoala amish din Pennsylvania.
 Martie 2005, SUA: La Red Lake, un adolescent de 16 ani a ucis noua persoane in liceul in care invata, sinucigandu-se dupa aceea.
  Aprilie 2002, Germania: 16 persoane au fost omorate, intr-un liceu din Erfurt, de un elev de 19 ani, care s-a sinucis.
 Aprilie 1999, SUA: Doi tineri inarmati cu revolvere si bombe artizanale au deschis foc in Liceul Columbine din Littleton, omorand 12 elevi si un profesor, dupa care s-au  sinucis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă