16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecial130 de infracțiuni economice, depistate în ultima saptămână

130 de infracțiuni economice, depistate în ultima saptămână

Aproape 130 de infracţiuni economice au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor. 154 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor infracţiuni.

”În perioada 16 – 22 mai a.c., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, acţionând sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 128 de infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 154 de persoane, dintre care 33 au fost reţinute şi 10 arestate”, informează IGPR într-un comunicat e presă.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 60 de infracţiuni de evaziune fiscală, 6 de uz de fals, 10 de fapte de înşelăciune şi 16 de infracţiuni la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal.

De asemenea, poliţiştii cercetează 2 infracţiuni de contrabandă, 2 infracţiuni de delapidare, 2 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 2 de fals material în înscrisuri oficiale, 2 de fals intelectual şi 9 infracţiuni la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Au mai fost depistate 3 infracţiuni de abuz în serviciu, una de neglijenţă în serviciu, una de bancrută frauduloasă, una de fals privind identitatea, una de fals în declaraţii, una de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, o tentativă de înşelăciune şi 7 infracţiuni de corupţie.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă