19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial13 junioare din nationala, la spital

13 junioare din nationala, la spital

Un numar de 13 componente ale lotului national de volei la junioare sunt internate la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare dupa ce au suferit o toxiinfectie alimentara severa, iar Autoritatea de Sanatate Publica a inceput ieri o ancheta in acest caz. Fetele, care au varste cuprinse intre 15 si 17 ani, au fost spitalizate in cursul serii de miercuri, cu febra ridicata, varsaturi puternice, dureri abdominale si diaree, simptome caracteristice toxiinfectiei alimentare.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Baia Mare, medicul Viorica Chereches, a declarat joi ca in prezent starea sanatatii sportivelor este buna, iar jumatate din ele ar putea fi externate. "Aveau febra mare, diaree, dureri abdominale si varsaturi foarte puternice. Le-am acordat imediat tratament, iar in prezent starea sanatatii lor este buna. Jumatate dintre fete vor putea fi externate, iar restul vor mai ramane sub supraveghere medicala una sau cel mult doua zile", a declarat Viorica Chereches.

Directorul Spitalului de Boli Infectioase din Baia Mare a declarat ca in acest caz a fost anuntata Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Maramures, care a inceput o ancheta epidemiologica pentru identificarea sursei toxiinfectiei alimentare. De asemenea, a fost anuntat Ministerul Sanatatii, orice toxiinfectie alimentara care implica mai mult de cinci persoane trebuind raportata la Bucuresti.
Sportivele, venite din mai multe localitati din tara, se antreneaza in Baia Mare de aproximativ o saptamana, in cadrul Centrului de Excelenta. Ele sunt cazate la internatul Clubului Sportiv scolar nr. 2 din Baia Mare, iar masa o serveau la o pensiune din apropiere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă