19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecial13 copii s-au născut în noaptea dintre ani

13 copii s-au născut în noaptea dintre ani

13 copii s-au născut în noaptea de Anul Nou, la Sibiu, Timișoara, Arad și Harghita, relatează Mediafax.

Patru copii – o fetiţă şi trei băieţi – s-au născut la Maternitatea Sibiu în primele ore ale anului 2015, toţi fiind sănătoşi şi primind nota zece din partea medicilor.  Alţi cinci bebeluşi – trei fetiţe şi doi băieţi – au venit pe lume la maternităţile din Timişoara şi Arad. La Harghita, două fetiţe şi doi băieței – s-au născut, în noaptea de Revelion și în prima zi a anului, în judeţul Harghita, primul bebeluş venit pe lume în 2015 fiind un băiat de 3,4 kilograme.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Sibiu, au declarat, joi, că în primele ore ale anului 2015 s-au născut patru copii, prima naştere înregistrându-se la ora 01.25, când a fost adusă pe lume o fetiţă, iar după exact patru ore, la ora 05.25, a venit pe lume un băieţel.

Joi dimineaţă, la ora 9.20, s-a născut un alt băieţel, iar zece minute mai târziu s-a născut un al treilea băieţel.

"Toţi copiii sunt sănătoşi, au primit nota zece la naştere şi totul a fost în regulă", au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, precizând că atât micuţii, cât şi mamelelor sunt în stare bună.

Alţi patru copii s-au născut în noaptea de Revelion şi în prima zi din 2015 la maternităţile din Timişoara, fiind vorba despre trei fetiţe şi un băiat, în timp ce la maternitatea din Arad în noaptea dintre ani a venit pe lume un singur bebeluş – un băiat de 3,2 kilograme.

Reprezentanţii Maternităţii Bega din Timişoara spun că primul născut în noul an a fost o fetiţă de 2.960 de grame, care a venit pe lume în jurul orei 01.00.

Tot în noaptea dintre ani, la ora 03.00, s-a născut o altă fetiţă, de 3.170 de grame.

La Maternitatea Odobescu, aparţinând de Spitalul Municipal din Timişoara, primul născut a fost un băiat, care a venit pe lume în jurul orei 05.00, urmat de o fetiţă, născută înainte de ora 8.00.

La Arad, un singur bebeluș a venit pe lume, în noaptea dintre ani, la maternitatea din oraş. Este vorba de un băiețel de 3,2 kilograme, iar nașterea a avut loc la ora 01.00.

Primul nou-născut în noaptea de Anul Nou, în Harghita, a venit pe lume la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

 

Asistenta medicală Szecsi Ibolya de la Secţia de neonatologie a spitalului a declarat că este vorba despre un băiețel pe nume Raimond, născut la ora 3.30, cu o greutate de 3,4 kilograme și o lungime de 54 de centimetri. Atât copilul, cât și mama acestuia, o tânără de 22 de ani din satul Betea, se simt bine.

La ora 5.55, la același spital a venit pe lume al doilea copil, o fetiță de 3,2 kilograme şi 52 de centimetri, care se numește Tamara, iar mama ei este o tânără de 19 ani din Lueta, adusă la spital cu ambulanța în noaptea de Anul Nou, după ce a intrat în travaliu.

Cel de-al treilea copil s-a născut tot la spitalul din Odorheiu Secuiesc și este o fetiță de 3,75 de kilograme şi 57 de centimetri, căreia părinții i-au pus numele Iasmin. Atât ea, cât și mama, în vârstă de 27 de ani, din satul Păltiniș, sunt bine.

În prima zi a noului an, la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc s-a născut, la ora 10.10, Csaba, un băiețel de 4,150 de kilograme şi 51 de centimetri.

Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
00:00:34

Fermierii francezi iau cu asalt târgul de agricultură de la Paris

Un grup de fermieri francezi a intrat sâmbătă (24 februarie) într-un mare târg al fermelor din Paris, înaintea unei vizite planificate a președintelui Emmanuel...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă