19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial12 din 12 - pentru prima oara in istorie!

12 din 12 – pentru prima oara in istorie!

» Pentru prima oara in istoria de aproape 60 de ani a intalnirilor din prima liga cu Steaua si Rapid, Dinamo a reusit sa castige in acelasi sezon 12 puncte din 12 cu marile rivale din Capitala.
» Claudiu Niculescu a marcat in numai doua saptamani 6 din cele 8 goluri pe care Dinamo le-a administrat Stelei si Rapidului (4-2 si, respectiv, 4-1), chiar pe arenele eternelor sale rivale!

Dinamo a castigat cu scorul de 4-1 (2-1) derby-ul cu Rapid, disputat in deplasare, in etapa a XXVII-a a Ligii I, la doua saptamani dupa ce a invins si in derby-ul cu Steaua, in care a marcat tot patru goluri (4-2). Toate golurile echipei Dinamo au fost marcate de Claudiu Niculescu, in timp ce Rapid a punctat prin Iannis Zicu.
Dinamo a deschis scorul in minutul 2, prin Claudiu Niculescu, care a marcat cu un sut din voleu, cu piciorul stang, din interiorul careului, dupa o pasa in careu primita de pe partea stanga de la Catalin Munteanu. Scorul a devenit 2-0 in minutul 18, cand acelasi Niculescu a marcat dintr-o lovitura libera la care portarul rapidist Apoula a gresit grav, scapand mingea printre maini.
Rapid a ramas in inferioritate numerica in minutul 27, cand Marius Constantin a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene. El a primit, eronat, al doilea avertisment dupa un duel aerian cu Radu stefan in care nu l-a lovit pe adversarul sau. Centralul Sevastian Coltescu era cu spatele la faza si a acordat al doilea galben pentru Constantin pe baza observatiilor tusierului Savaniu.
In minutul 41, Rapid a redus din diferenta printr-un gol inscris de Zicu. Dupa un corner, mingea a ajuns la Grigore, care a trimis-o in careu, de unde un alt rapidist a prelungit pana la Zicu, iar acesta a inscris de la sase metri cu un sut in diagonala, in dreapta lui Lobont. Claudiu Niculescu a reusit hat-trick-ul in minutul 50, cand a marcat pentru 3-1, din lovitura libera de la 20 de metri, de aceasta data la coltul lung. Portarul Apoula a atins mingea, dar nu a putut respinge. Tot Niculescu a inscris pentru 4-1, in minutul 71, dupa ce a scapat pe contraatac si, la capatul unei curse de 30 de metri, l-a driblat pe portarul rapidist si a impins mingea in poarta goala. Niculescu, prin cele patru goluri marcate, l-a egalat pe rapidistul Ganea in clasamentul golgeterilor, cu 15 reusite.
In minutul 85, Ionut Mazilu a inscris pentru Rapid din interiorul careului, insa golul a fost anulat pentru ofsaid, dupa o semnalizare gresita de la margine a asistentului Aurel Onita.

"Spartanii" au stat in tribuna
Meciul s-a jucat fara spectatori, Rapid fiind penalizata cu disputarea a trei meciuri cu portile inchise, dupa comportamentul huliganic al unora dintre fanii sai la meciul cu Steaua. Cei zece oficiali ai FC Dinamo prezenti la meci, printre care Nicolae Badea, Cristi Borcea, Vasile Turcu si Cornel Dinu, toti cu esarfe alb-rosii la gat, au salutat in stil spartan fiecare gol al formatiei antrenate de Rednic, imitand strigatul preluat de galerie din filmul "300 – Eroii de la Termopile".

» Inainte de primul gol al echipei Dinamo, actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, i-a strigat portarului Apoula: "Ai grija!", pentru ca dupa ce Niculescu a deschis scorul sa-l interpeleze pe capitanul Maftei: "Vasile, dormiti?". Copos a fost foarte nervos, iar la o ocazie a lui Zicu, la scorul de 1-0, a ridicat piciorul deasupra mesei si a lovit in ea. La scorul de 2-0 pentru Dinamo, directorul executiv al gruparii din stefan cel Mare, Cristi Borcea, le-a strigat jucatorilor de la oficiala: "La patru sa va opriti!". La pauza, Copos a coborat in carul de transmisie al televiziunii Kanal D, pentru a urmari reluarea fazei in urma careia a fost eliminat Marius Constantin. La iesirea din carul de reportaj, a spus nervos: "N-a fost nimic, nici macar nu l-a atins Marius".

Acuzatii

» Lucescu, Impotriva arbitrilor
Antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a catalogat drept o "porcarie" si o "mizerie" arbitrajul si a apreciat ca a contribuit, alaturi de greselile portarului Apoula Bete, la esecul giulestenilor. "Trebuie sa vorbesc de porcaria asta de arbitraj, de mizeria asta, care a influentat in foarte mare masura desfasurarea jocului. A fost eliminarea eronata a lui Marius Constantin, dupa pauza fault gratuit la golul al treilea inscris de Niculescu, golul valabil al lui Mazilu a fost anulat, Radu stefan trebuia sa primeasca al doilea cartonas galben si rosu… Au fost foarte multe faulturi nesanctionate ale celor de la Dinamo. Maftei a plecat la spital pentru ca a urinat sange in urma unei lovituri la spate, si nu s-a intamplat nimic. Orice a fost la limita a fost dat impotriva Rapidului".

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă