17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecial12 arme, inclusiv mitraliere, găsite la reşedinţa ambasadorului palestinian la Praga

12 arme, inclusiv mitraliere, găsite la reşedinţa ambasadorului palestinian la Praga

Douăsprezece arme, inclusiv mitraliere şi pistoale, au fost descoperite la reşedinţa ambasadorului Autorităţii Palestiniene la Praga, decedat miercuri în urma unei explozii, a anunţat duminică şeful poliţiei Martin Cervicek.

Citeşte şi: Poliţia a găsit arme la reşedinţa ambasadorului palestinian care a murit la Praga

Jamal al-Jamal, în vârstă de 56 de ani, care a preluat în octombrie postul de ambasador în Cehia, a fost rănit mortal în ziua de Anul Nou. El a decedat după ce a fost transferat la spital, potrivit Mediafax.

Douzeci şi patru de ore mai târziu, poliţia a exclus ipoteza unui act terorist, vorbind despre o explozie accidentală, provocată de un sistem de protecţie instalat la un seif în reşedinţa diplomatului.

Poliţia a anunţat, tot joi, că în reşedinţa ambasadorului au fost descoperite arme neînregistrate în Cehia. Potrivit unor speculaţii de presă, era vorba despre peste 70 de arme.

Citeşte şi: Praghezii vor evacuarea ambasadei palestiniene, după descoperirea de arme ilegale

„Sunt nevoit să protestez în mod energic faţă de informaţii false, potrivit cărora poliţiştii ar fi descoperit aproximativ 70 de arme. Este un lucru lipsit de sens”, a subliniat Cervicek.

Şeful poliţiei a refuzat, totuşi, să ofere precizări suplimentare cu privire la armele descoperite în interiorul reşedinţei.

„Este necesar să supunem aceste arme unui examen genetic şi balistic. Nicio informaţie nu va fi publicată înaintea acestui examen”, a declarat el pentru idnes.cz.

Poliţia cehă continuă ancheta, în colaborare cu experţi palestinieni.

Corpul lui al-Jamal urmează să fie repatriat luni, potrivit fiicei sale, Rana, care contestă versiunea oficială cu privire la producerea unui accident şi sugerează că tatăl ei ar fi fost victima unui atentat.

Cele mai citite

Oglinda uscată a Moldovei: peste jumătate dintre locuitori, nu au apă potabilă

Datele INS arată că 1.800 de şcoli şi grădiniţe nu au acces la reţeaua de apă Cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică...

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima oră
Pe aceeași temă