11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecial11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma fără să ştim

11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma fără să ştim

Ştim cu toţii că în fiecare aliment putem găsi substanţe nocive pentru organism, cum ar fi aşa numitele E-uri, însă nimeni nu ne spune că mâncând o banală îngheţată de vanilie vom înghiţi şi secreţii anale şi urină de la castori sau că într-o ciocolată vom putea găsi păr de şobolan, scrie Mediafax.

Companiile alimentare pot face reclamă folosindu-se de expresii precum arome naturale, calorii reduse şi conţinut mare de vitamine, însă este puţin probabil ca acestea să promoveze utilizarea de vezici de la peşte, nisip sau păr uman, scrie Business Insider.

Iată 11 ingrediente dezgustătoare pe care le-am putea consuma zilnic în 11 produse, fără să ne dăm seama:

Colorant roşu: Roşu de coşenilă (carminul), o substanţă extrasă din insecta cu acelaşi nume, folosit de compania Starbucks în produsele gen frapuccino, pe care le etichetează ca fiind vegetale. Odată cu iaurtul, gemul, prăjiturile şi produsele din tomate pe care le-am consumat până acum se poate spune că am consumat şi cel puţin un kilogram de carmin. Asta înseamnă că am ingerat şi cel puţin 70.000 de coşenile. Gândacul este zdrobit pentru a se obţine colorantul roşu.

Îngheţată: Secreţii anale de la castor. Aromele de vanilie şi căpşuni ale îngheţatelor ar putea fi intensificate de ”castoreum”, un amestec din secreţii anale şi urină de la castori. Se găseşte, de asemenea, în parfumuri. Amestecul respectiv este etichetat sub denumirea de ”arome naturale”, deci nu vom şti niciodată că le mâncăm.

Bere: Vezici de peşte. Cleiul de peşte, obţinut din vezici uscate de peşte, îi dă berii aspectul de galben strălucitor.

Chilli: Nisip. Unul dintre ingredientele cheie ale produsului Wendy’s chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip sau pudră de sticlă.

Jeleu sau gelatină: Ţesut conjunctiv de la animale. Gelatina este făcută din colagen, care este fiert în ţesut conjunctiv. În prezent, gelatina este cel mai probabil făcută din piele de porc.

Guma de mestecat: Secreţii de la oaie. Lanolina, o secreţie uleioasă întâlnită în lâna de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat. Poate fi găsită şi în produse cosmetice, de protecţie solară sau în produsele pentru copii.

Brânza:
Rumeguş. Celuloza, sau rumeguşul, este un ingredient ce se găseşte în brânza fărâmiţată. Ajută ca bucăţile de brânză să nu se unească între ele.

Pâine: Pene de raţă şi păr de om. L-cisteina este un aminoacid adăugat la multe produse coapte, introducându-se în aluat cu scopul de a creşte viteza de procesare industrială. În timp ce o parte din L-cisteină este direct sintetizată în laboratoare, cea mai mare parte este extrasă dintr-o sursă ieftină şi abundentă de proteine ​​naturale: părul uman sau penele de raţă.

Ciuperci: Larve. Autorităţile americane susţin că este legal să existe până la 19 larve şi 74 de acarieni într-o cutie de ciuperci conservate.

Chipsurile de cartofi:
Agenţi de curăţare. Bisulfitul de sodiu este utilizat în majoritatea agenţilor de curăţare folosiţi la vasele de toaletă. Este folosit, de asemenea, pentru a extinde durata de valabilitate şi pentru a decolora chipsurile.

Ciocolata:
Păr de şoarece. Nu spunem că părul de şoarece este ingredientul secret al ciocolatei… însă ar putea apărea accidental. Autorităţile americane permit existenţa unui fir de păr la o anumită cantitate de ciocolată.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă