17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialIdei de utilizare a spatiului de sub scari

Idei de utilizare a spatiului de sub scari

Ignorat de cele mai multe ori in amenajare, spatiul de sub scari poate oferi nenumarate posibilitati de utilizare.

Amenajarea acestui spatiu este strans legata de zona in care este amplasata scara si functia pe care o indeplineste. De exemplu, daca scara se afla pe holul de la intrare, spatiul de sub scara poate deveni locul perfect pentru depozitarea incaltamintei. Pot fi adaugate cateva sertare pentru obiectele mici, astfel incat acestea sa nu fie lasate la vedere. De asemenea, spatiul de sub scara reprezinta un loc excelent pentru amplasarea casutei animalelor de companie.

In cazul in care interiorul este de tip open-space, spatiul de sub scara poate da nastere unui loc de relaxare placut sau a unui colt de lectura. Un fotoliu, o masuta si cateva rafturi cu carti sunt suficiente pentru ca acest spatiu sa devina  un loc de refugiu.

Daca livingul este mic, spatiul de sub scara poate fi gandit si amenajat ca biblioteca  sau tratat ca o arie a livingului (ca loc de amplasare a mobilierului de tv, inclusiv a televizorului).  Cu putina imaginatie, poate deveni si un loc de pastrare/etalare a decoratiunilor sau obiectelor de colectie.

Persoanele care nu dispun de o incapere in plus pentru a o amenaja ca birou se pot folosi de spatiul de sub scara. O masa, un scaun si o polita pentru carti pot fi integrate aici, astfel incat sa va puteti bucura de o zona de lucru practica.

Intr-o casa in care se gateste putin, spatiul de sub scara poate fi amenajat ca mini bucatarie sau ca o continuare a bucatariei. De asemenea, daca bucataria se afla in apropiere si ocupa o suprafata mica, in spatiul de sub scara pot fi incorporate aparatele electrocasnice. La fel, daca baia este foarte mica, in spatiul de sub scara pot fi incorporate masina de spalat rufe si uscatorul.

Este indicat ca in orice casa sa existe o camara pentru pastrarea alimentelor sau a vinurilor (crama). In cazul in care aceasta lipseste, folositi spatiul de sub scara in acest scop.

Nu in ultimul rand, spatiul de sub scara reprezinta un spatiu de depozitare perfect. Jucarii, haine, carti si multe alte obiecte care aglomereaza incaperile, pot fi depozitate sub scara.

Treptele

Scara poate fi realizata in asa fel incat sa serveasca si nevoilor de depozitare. Spatiul din interiorul treptelor poate fi utilizat pentru depozitarea cartilor, jucariilor sau obiectelor cu utilizare rara.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Cele mai citite

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...

Ucraina cheamă ONU și Crucea Roșie în regiunea Kursk din Rusia

Luni, Ucraina a anunțat că a invitat Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) să participe la eforturile umanitare în...

PAID anunță sprijin financiar pentru proprietarii afectați de inundațiile recente din estul României

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a declarat luni că este pregătit să despăgubească rapid și eficient proprietarii de locuințe asigurați, în urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă