16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial1 Mai muncitoresc, sarbatorit cu tochitura, mici si dansuri populare

1 Mai muncitoresc, sarbatorit cu tochitura, mici si dansuri populare

» Ziua muncii este sarbatorita cu petreceri campenesti de primarii din mai multe localitati constantene.

» Printre atractiile cu care acestia spera sa atraga lumea se numara micii si berea, tochitura romaneasca si concertele cu muzica populara.

Primarii constanteni se intrec, in acest an, in organizarea unor petreceri cat mai mari pentru locuitori. La Navodari, administratia locala ii invita pe oameni la serbarea campeneasca "Intai mai, cel mai", organizata in Tabara Delfinul, intre orele 11.00 si 18.00. Primaria a pregatit o scena pe care vor canta artisti de muzica usoara si populara. Printre ei se numara si cateva celebritati ale domeniului, cum ar fi Maria Dragomiroiu, Ileana Ciuculete si trupa Ro-Mania. Pentru ca spectatorilor li se va face foame, autoritatile le-au pregatit 7.000 de casolete, care se vor imparti gratuit. Acestea contin nelipsitii mititei, friptura si paine, dar si o surpriza culinara: tochitura romaneasca. Berea si cafeaua sunt si ele gratuite. Primarul Nicolae Matei considera ca sarbatoarea este un bun prilej de distractie inaintea muncii din sezonul estival.

O serbare campeneasca va fi organizata si la Cumpana. Ingredientele sunt aproximativ aceleasi: muzica populara (aici vin ansamblurile "Romancuta" si "Mugurasii Cumpenei") si gratarele cu mici. Primarul Mariana Gaju spune ca se vor organiza si jocuri si concursuri cu premii. Asftel, locuitorii se vor intrece la "fuga in sac" si "trasul funiei". Surpriza din Cumpana: un foc de artificii, pe malul Canalului Dunare–Marea Neagra. Nici Primaria Constanta nu se lasa mai prejos si organizeaza iesiri la iarba verde, la gratar, sub egida "1 mai Muncitoresc".

Evenimente pentru turisti
Cum litoralul este luat cu asalt de tineri, de 1 Mai, autoritatile sunt pregatite si pentru ei. La Neptun se organizeaza, pe 1 si pe 2 mai, "Freedom Dayz". Cincisprezece DJ celebri, romani si straini, vor mixa aici timp de doua zile in ceea ce se doreste sa devina cea mai mare discoteca in aer liber din Romania. In Mamaia, atractia minivacantei va fi demonstratia campionului de Formula 1, realizata la bordul unui monopost chiar in statiunea Mamaia, pe 2 mai, intre  zona Cazino si Hotelul Rex. In plus, este organizata si o parada a masinilor de epoca. si aici vor canta nume cunoscute precum Sistem, Simplu, Loredana si Morandi. Acesta din urma va lansa si imnul turismului romanesc.

 

Turistii sunt asteptati si in Costinesti cu o serie de concerte grupate sub denumirea "MTV Days". Canta aici Zdob si Zdub, Parazitii, suie Paparude, Vita de Vie (pe 1 mai), respectiv  Anda Adam, Simplu si Voltaj (pe 2 mai). Toate acestea vor atrage in statiunile de pe litoral circa 20.000 de turisti. Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, a declarat ca din totalul de 130.000 de locuri de cazare din Constanta, 80% sunt pregatite si deschise. Din pacate, se pare ca vremea nu va tine cu organizatorii de spectacole. Meteorologii au anuntat ca in aceste zile se raceste si este posibil sa ploua.
Edilii din Tulcea si Galati nu sunt adeptii unor astfel de petreceri, astfel ca ziua internationala a muncii va trece practic nesarbatorita.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă