17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecial"1 la 1" in razboiul Comvex-ArcelorMittal

„1 la 1” in razboiul Comvex-ArcelorMittal

Administratia ArcelorMittal a respins acuzatiile operatorilor portuari din Constanta, motivand ca aduce materiile prime prin Bulgaria si Canalul Bastroe din cauza instabilitatii relatiilor cu Comvex. Dupa doua saptamani de razboi, in care administratia ArcelorMittal Galati este acuzata de practici anticoncurentiale de catre autoritatile portuare constantene, directorul general al combinatului, Thiery Le Gall, a avut un punct de vedere transant. Autoritatile constantene acuza ca ArcelorMittal importa materiile prime prin operare in portul bulgar Burgas, de unde acestea sunt transferate in alte nave, care ajng la Galati pe ruta Canalul Bastroe – Reni – Galati, fiind ocolita operarea la portul mineralier Comvex Constanta, dar si navigarea pe Canalul Dunare-Marea Neagra, ambele capacitati fiind construite ca facilitati pentru productia siderurgica la combinatul din Galati.

 

Thierry Le Gall sustine ca ArcelorMittal utilizeaza noul flux al materiilor prime prin Burgas, pentru ca nu a putut incheia un contract ferm cu Comvex, care, sistematic, a majorat tarifele de exploatare portuara: "Cei de la Comvex au crescut tarifele de 4 ori in 5 ani. Noi vrem preturi competitive, vrem sa lucram cu companii romanesti, nici o problema, dar dorim si un contract pe termen lung, nu pe un an. Ce se poate intampla daca in acest an pretul creste cu 15%? Trebuie un angajament corect cu cei de la Comvex".

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă