Organizația Mondială a Sănătății va publica, luni, un raport referitor la pericolul consumului de carne roşie şi procesată, care poate cauza apariţia cancerului în aceeaşi măsură ca cel de alcool, azbest, arsenic și tutun, scrie The Telegraph.
Fondul de Cercetare a Cancerului (WCRF) avertizează de câţiva ani că există dovezi puternice că apariţia cancerului intestinal poate fi cauzată de consumul de carne roşie în cantităţi mari şi că cel de carne procesată, chiar în cantităţi mici, creşte riscul de cancer.
De asemenea, studiile arată că oamenii care consumă multă carne roşie tind să consume cantităţi foarte mici de alimente vegetale, care previn apariţia cancerului.
Astfel, WCRF recomandă consumul a cel mult 500 g de carne roşie pe săptămână, inclusiv de vită, porc sau miel.
Totodată, WCRF recomandă oamenilor să consume cât mai puţine alimente cum sunt salamul, şunca, pastrama sau baconul.