EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii clasei a VIII-a susțin, miercuri, proba scrisă la matematică.
La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții – să calculeze o funcție, să rezolve o fracție, să calculeze aria unui pătrat, să afle cel mai mare număr dintr-un interval, măsura unghiului la un cub și o diagramă, la subiectul al doilea, să deseneze un paralelipiped, media aritmetică a două numere multipli de 48, să calculeze o funcție, iar la subiectul al treilea, au avut de rezolvat două probleme – una cu o figură plană și una cu o figură în spațiu, cu mai multe puncte – să calculeze o arie, să demonstreze că un triunghi este isoscel, să calcueze sinusul unui unghi.
CONSULTĂ SUBIECTELE ATAȘATE.
Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2015: Primele impresii după proba la Matematică. Ce spun copiii despre subiecte
Clasele în care se vor desfășura examenele vor fi supravegheate video, iar membrii comisiilor de supraveghere vor viziona, prin sondaj, înregistrări din timpul examenelor. Elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen.
În sălile de examen sunt interzise manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. De asemenea, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen.
De asemenea, clasele în care se vor desfășura examenele vor fi supravegheate video, iar membrii comisiilor de supraveghere vor viziona, prin sondaj, înregistrări din timpul examenelor.
CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2015
22 iunie: Proba scrisă la Limba și literatura română
23 iunie: Proba scrisă la Limba maternă
24 iunie: Proba scrisă la Matematică
26 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor
27-29 iunie: Soluționarea contestațiilor
30 iunie: Afișarea rezultatelor finale
Admiterea în liceu se face prin repartizare computerizată, după ce elevii susţin testele scrise de la Evaluarea Naţională. Media de admitere în liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă.
Repartizarea computerizată în liceu va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată.
A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie.
În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.