10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialUn sudanez și un sirian, arestați în Timiș, pentru că erau călăuze...

Un sudanez și un sirian, arestați în Timiș, pentru că erau călăuze pentru iranieni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa din judeţul Timiş au depistat şase cetăţeni din Iran, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul a două călăuze, cetăţeni din Sudan şi Siria. Călăuzele sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, faţă de acestea fiind dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în urmă cu două zile, între localităţile de frontieră Jamu Mare şi Lăţunaş,  un grup format din opt persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

”Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din opt bărbaţi dintre care şase cetăţeni iranieni, un cetăţean din Sudan şi unul din Siria, având vârste cuprinse între 29 şi 45 de ani”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Totodată, în urma primelor cercetări s-a stabilit faptul că cetăţeanul din Sudan şi cel din Siria i-au călăuzit pe cei şase iranieni pentru a trece ilegal frontiera din Serbia în România. Aceştia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei şase cetăţeni iranieni, fiind totodată anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Totodată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus faţă de cele două călăuze măsura arestării acestora pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă