Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un român condamnat în China va fi transferat pentru a face închisoare în România

Autoritățile de la Beijing au aprobat transferarea în România a cetățeanului Marius Balo, care fusese condamnat, în China, pentru o infracțiune de fraudă contractuală.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.01.2020 - 14:58

Ministerul român al Justiției a fost informat astăzi, 9 ianuarie, că autoritățile de la Beijing au aprobat transferarea cetățeanului Marius Balo în România, anunță un comunicat al Ministerului Justiției.

La momentul obținerii acestei aprobări, Marius Balo se afla "în executarea unei pedepse privative de libertate în Republica Populară Chineză", după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru o infracțiune de fraudă contractuală.

"Acordul autorităților chineze privind transferarea persoanei condamnate a fost dat în urma demersurilor juridice și diplomatice ale Ministerului Justiției din România alături de Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, Ministerul Justiției a corespondat cu omologii chinezi pentru obținerea documentației de transfer și a sesizat autoritățile judiciare române în vederea recunoașterii pedepsei aplicate de instanțele chineze. La data de 1 octombrie 2019, Curtea de Apel Cluj a dispus recunoașterea și transferarea lui Marius Balo în România, în vederea continuării executării pedepsei de 8 ani închisoare", precizează comunicatul Ministerului Justiției.

Potrivit acestui document, cetățeanul român Marius Balo s-a stabilit în China în anul 2010, fiind angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. El a fost condamnat la opt ani pentru o infracțiune de fraudă contractuală.

Comentarii

loading...