25.2 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSocialUn controlor care nu poartă mască în tramvai poate fi concediat, precizează...

Un controlor care nu poartă mască în tramvai poate fi concediat, precizează STB

“STB SA a identificat persoana care nu respectă prevederile stabilite prin lege și a început cercetarea disciplinară a angajatului în cauză, pentru punerea în pericol a sănătăţii şi vieţii călătorilor sancţiunea putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă”, anunță un comunicat transmis, marți, de STB.

STB mai precizează angajaţii săi “au fost dotaţi cu măşti de protecţie și sunt instruiţi să respecte reglementările în vigoare. Totodată, acest caz va fi prezentat tuturor salariaților din Serviciul Control, care vor fi reinstruiţi în legătură cu obligativitatea purtării măştii”.

Pe de altă parte, STB SA precizează că reprezentanții săi nu au dreptul de a aplica sancţiuni celor care nu poartă mască în interiorul mijloacelor de transport în comun sau o poartă în mod necorespunzător. STB susține că, potrivit legii, “aplicarea acestor sancţiuni revine exclusiv Poliţiei sau Jandarmeriei”.

Discuția pe acest subiect a început după ce, pe o rețea de socializare, a fost postată fotografia unui controlor STB, aflat în tramvai, care purta masca greșit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alba: Un incendiu a cuprins etajul al treilea al unui bloc din comuna Unirea

Un incendiu a izbucnit, luni seara, într-un apartament situat al etajul al treilea al unui bloc de locuinţe din comuna Unirea, informează Inspectoratul pentru...

Cristi Manea (26 de ani) este noul jucător al Rapidului

Rapid București a finalizat al treilea transfer al verii prin achiziționarea fundașului lateral Cristian Manea, unul dintre cei mai buni jucători din această poziție...

Klaus Iohannis ar putea primi funcția de reprezentant special în relaţia dintre UE si Ucraina

Lupta lui Klaus Iohannis pentru o poziție de top în Europa se întețește. După ce președintele României i-a făcut loc lui Mark Rutte la...
Ultima oră
Pe aceeași temă