11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Un controlor care nu poartă mască în tramvai poate fi concediat, precizează STB

„STB SA a identificat persoana care nu respectă prevederile stabilite prin lege și a început cercetarea disciplinară a angajatului în cauză, pentru punerea în pericol a sănătăţii şi vieţii călătorilor sancţiunea putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă”, anunță un comunicat transmis, marți, de STB.

STB mai precizează angajaţii săi „au fost dotaţi cu măşti de protecţie și sunt instruiţi să respecte reglementările în vigoare. Totodată, acest caz va fi prezentat tuturor salariaților din Serviciul Control, care vor fi reinstruiţi în legătură cu obligativitatea purtării măştii”.

Pe de altă parte, STB SA precizează că reprezentanții săi nu au dreptul de a aplica sancţiuni celor care nu poartă mască în interiorul mijloacelor de transport în comun sau o poartă în mod necorespunzător. STB susține că, potrivit legii, „aplicarea acestor sancţiuni revine exclusiv Poliţiei sau Jandarmeriei”.

Discuția pe acest subiect a început după ce, pe o rețea de socializare, a fost postată fotografia unui controlor STB, aflat în tramvai, care purta masca greșit.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă