6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialUltima fiță de concediu: un week-end în Bulgaria, două săptămâni în izolare...

Ultima fiță de concediu: un week-end în Bulgaria, două săptămâni în izolare la domiciliu

Gata să repornească turismul, motor de forță al economiilor naționale, Bulgaria și Grecia au anunțat redeschiderea plajelor. Destinații preferate și de români, cele două țări pot primi turiști cu respectarea măsurilor specifice de perevenire a răspândării COVID-19.

Românii care vor să evadeze un weekend la Nisipurile de Aur sau un sejur de 7 zile pe plajele din Grecia au însă obligația ca la revenirea în țară să se angajeze că intră 14 zile în izolare la domiciliu.

Este o măsură impusă de autorități ce-i va ține departe de tentații pe cei care-și doresc vacanțe în cele două țări. Mulți dintre ei au rezervări plătite încă de la sfârșitul anului trecut și se văd acum nevoiți să aleagă între a pierde banii sau a sta două săptămâni închiși la domiciliu la întoarcerea din vacanță.

Problema a fost luată în discuția Biroului Permanent PNL, în ședința de marți seară. La propunerea mai multor parlamentari se are în vedere eliminarea obligativității intrării în izolare pentru 14 zile pentru turiștii ce revin din Bulgaria și Grecia. Pe lista excepțiilor ar putea intra și alte destinații de vară iubite de români ca Turcia ori Croația.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă