27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialUPDATE VIDEO S-a reluat parțial traficul prin gara Ploiești Vest. Se circulă...

UPDATE VIDEO S-a reluat parțial traficul prin gara Ploiești Vest. Se circulă cu locomotive Diesel

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pasarela metalică lungă de 17 metri şi înaltă de trei metri susţinea mai multe conducte care fac parte din reţeaua de termoficare a oraşului Ploieşti şi a căzut peste liniile ferate.

UPDATE S-a reluat circulația pe un fir, cu locomotive Diesel

CFR SA a anunțat că a redeschis începând cu ora 12.00 firul II pe distanţa Brazi – Ploieşti Vest – Buda pentru circulaţia cu locomotive Diesel a trenurilor. Locomotivele Diesel vor fi ataşate la trenurile înscrise în circulaţie de către operatorii de transport feroviar.

 
CFR SA menţionează faptul că în staţia CF Ploieşti Vest echipele feroviare au finalizat pe firul II operaţiunile de debitare şi înlăturare a elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei, în prezent se acţionează pe firul I pentru scoaterea părţilor deja tăiate din pasarelă, după care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparaţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică.

UDATE Pasagerii, preluați cu autocare

Pasagerii din cele şase trenuri oprite în judeţul Prahova după prăbuşirea unei pasarele metalice în apropiere de Gara de Vest din Ploieşti vor fi preluaţi de autocare din Gara Ploieşti Sud şi duşi până în localitatea Buda. De aici îşi vor putea continua călătoria cu trenul, pe o altă rută care nu este blocată, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan. Ea a precizat că vor fi puse la dispoziţie două autocare pentru preluarea călătorilor pe relaţia Ploieşti Sud – Buda. Brânzan a adăugat că specialiştii feroviari au început dezmembrarea pasarelei, iar angajaţi de la electrificare sunt în zonă, pregătiţi să intervină pentru reparaţii la linia de contact. La faţa locului ar urma să fie aduse macarale pentru ridicarea bucăţilor rezultate din pasarela care este dezmembrată.

UDATE Șase trenuri de călători blocate

La această oră șase trenuri de călători sunt oprite temporar, a anunțat CFR SA:

– 16032 (Braşov-Bucureşti) – staţionează în Ploieşti Vest

– 15124 (Slănic – Ploieşti Vest) – staţionează în Ploieşti Vest

– 1644 – (Baia Mare-Bucureşti Nord) staţionează în Buda

– 15531 (Bucureşti – Braşov)- staţionează la intrare în Ploieşti Vest

– 1631 (Braşov-Bucureşti) – staţionează la intrare în Ploieşti Vest

– 3001 (Bucureşti – Braşov) – staţionează în Brazi

În momentul în care pasarela s-a prăbuşit, în zonă nu treceau nici garnituri feroviare, nici oameni.

Pasarela blochează două linii de cale ferată în zona Gării de Vest, traficul feroviar fiind complet blocat. Prin Gara de Vest Ploieşti trec toate trenurile care fac legătura între Bucureşti şi oraşele din Transilvania și, mai departe, spre Ungaria.

Pompierii se află în zonă şi asigură măsurile de prevenire a altor incidente.

Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă