Foto: Mihai Diac

Toate cursele aeriene între România și Italia sunt anulate din cauza coronavirusului

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că toate zborurile spre și dinspre Italia sunt suspendate, începând din ziua de luni, 9 martie, până la data de 23 martie 2020.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.03.2020 - 16:14

Astfel, în perioada 9 - 23 martie 2020, nicio cursă aeriană nu va mai decola din România spre Italia și nicio cursă aeriană venită din Italia nu va putea ateriza în România.

Alte restricții se vor aplica și pasagerilor din țări afectate de coronavirus care vor să ajungă în România făcând escală într-o altă țară.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a avertizat ministrul Marcel Vela.

Companiile aeriene au luat act de această decizie a autorităților de la București și au stabilit măsuri compensatorii pentru pasageri. O asemenea procedură a fost anunțată, de exemplu, de compania Wizz Air, care avea zboruri din România către Milano Bergamo și Veneția Treviso.

"Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informați și vor fi reprogramați automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil. Clienții care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului inițial sub formă de credit de companie", a anunțat Wizz Air.

Comentarii