13.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Toate cursele aeriene între România și Italia sunt anulate din cauza coronavirusului

Astfel, în perioada 9 – 23 martie 2020, nicio cursă aeriană nu va mai decola din România spre Italia și nicio cursă aeriană venită din Italia nu va putea ateriza în România.

Alte restricții se vor aplica și pasagerilor din țări afectate de coronavirus care vor să ajungă în România făcând escală într-o altă țară.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a avertizat ministrul Marcel Vela.

Companiile aeriene au luat act de această decizie a autorităților de la București și au stabilit măsuri compensatorii pentru pasageri. O asemenea procedură a fost anunțată, de exemplu, de compania Wizz Air, care avea zboruri din România către Milano Bergamo și Veneția Treviso.

„Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informați și vor fi reprogramați automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil. Clienții care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului inițial sub formă de credit de companie”, a anunțat Wizz Air.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă