9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialTaxa de gunoi în sectorul 4 variază între 6 lei și 9.6...

Taxa de gunoi în sectorul 4 variază între 6 lei și 9.6 lei

Lucrurile par să se fi clarificat în privința taxei de gunoi, în sensul că tariful de 12 lei este cel maxim la care se poate ajunge în condițiile în care această taxă, valabilă pentru luna în curs, nu este plătită până pe data de 20 a următoarei luni. În plus, primăria vine cu vești bune pentru cei cu venituri reduse. În funcție de actele pe care le pot prezenta la Direcția de Impozite și Taxe Locale, cetățenii care au venituri lunare mai mici de 2000 de lei net vor plăti doar 6 lei pe lună de persoană pentru ridicarea deșeurilor. Cei care depășesc această barieră de 2000 de lei net în ceea ce privește venitul, vor avea de achitat 9.6 lei lunar, atâta vreme cât plătesc la timp această controversată taxă.

 Gunoiul se poate plăti și la asociație

 Toate aceste lucruri sunt prinse în hotărârea de consiliu local votată ca urmare a proiectului dezbătut ieri de consilierii locali ai sectorului 4. Aceeași hotărâre mai are o prevedere interesantă, menită să diminueze cozile de la ghișee. Concret, pentru persoanele fizice care fac parte din asociații de proprietari sau de locatari, taxa poate fi colectată și achitată de administratori.

 Puncte de plată și program

Modul în care această taxă poate fi achitată a fost explicat pentru „România Liberă“ chiar de către primarul sectorului 4, Daniel Băluță. „Cetățenii sectorului 4 pot achita taxa de salubrizare la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 4 din: str. Sergent Nițu Vasile nr. 50-54, calea Șerban Vodă nr. 43 și str. Străduinței nr. 1. Programul acestor casierii este de luni până vineri, între orele 8:30 – 20:00 și sâmbăta, între 8:30 – 14:00. Întrucât știm că foarte mulți cetățeni nu au timpul necesar pentru a se prezenta la ghișee, acestora le sunt puse la dispoziție și alte modalități de plată, cum ar fi prin mandat poștal, ordin de plată/virament bancar, dar și online pe www.ghiseul.ro sau www.dgitl4.ro, precum și prin debitare directă (pentru clienții Raiffeisen și BRD)“, a afirmat Băluță.

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă