11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSocialSprijin pentru persoanele defavorizate din cartierul carantinat din oraşul Babadag

Sprijin pentru persoanele defavorizate din cartierul carantinat din oraşul Babadag

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Tulcea, materialele igienico-sanitare şi apa provin din depozitul central al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

“Este vorba despre 240 litri de apă plată (40 bidoane x 6 litri), 30 rezervoare pliabile pentru apă, 300 de recipiente de 1 litru de dezinfectant suprafeţe, 50 litri dezinfectant mâini, 1.000 perechi mănuşi de unică folosinţă, 270 bucăţi săpun şi 150 pachete şerveţele umede”, se arată în comunicat.

Produsele şi peste 100 de pachete cu alimente de bază vor fi distribuite miercuri, după ora 11,00, în cadrul unei acţiuni umanitare adresată familiilor nevoiaşe din cartierul Bendea, acţiune coordonată de Primăria Babadag şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, cu sprijinul Comunităţii Musulmane din Babadag.

Aproximativ 2.500 de persoane care locuiesc în cartierul Bendea au intrat, sâmbătă, 18 aprilie, în carantină, după ce un sfert din testele făcute în această zonă au fost pozitive la noul coronavirus.

Decizia a fost luată după ce autorităţile au suplimentat forţele de ordine pentru limitarea deplasării locuitorilor de aici, în condiţiile în care în perioada anterioară aproape 900 de persoane s-au întors din străinătate, iar 191 au fost izolate la domiciliu.

Autorităţile au amintit că mulţi tulceni din acest cartier nu au respectat restricţiile impuse prin ordonanţe militare şi au subliniat faptul că în 148 de case din acest cartier locuiesc peste 10 persoane în fiecare imobil, la unul dintre ele fiind înregistrate 42 de persoane, lucru care duce la creşterea riscului de transmitere a virusului.

Cele mai citite

Tesla soluționează procesul de hărțuire sexuală intentat de un muncitor dintr-o fabrică

Tesla a soluționat un proces intentat de o fostă angajată a unei fabrici care susține că a fost concediată pentru că s-a plâns de...

Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, la Ziua Porților Deschise

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României de la Washington, în ziua de sâmbătă, 11 mai 2024, a anunțat Ambasada României. Vizitele au...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă