8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSocialSocietateParcul Tudor Arghezi din Sectorul 4 se mărește cu încă 10.000 de...

Parcul Tudor Arghezi din Sectorul 4 se mărește cu încă 10.000 de metri pătrați

Vești bune pentru bucureșteni, dar mai ales pentru cei care locuiesc în sudul Capitalei! Primăria Sectorului 4 care construiește un parc de 2,7 hectare pe bulevardul Metalurgiei a anunțat că va mări spațiul cu încă 10.000 de metri pătrați.

Zona de sud a Capitalei a cunoscut, în ultimii ani, cea mai rapidă evoluție din București, care a atras atenția dezvoltatorilor imobiliari, ceea ce a dus la conturarea unei comunități mult mai mari.

Multe familii tinere cu copiii mici au ales ca Sectorul 4 să le devină cămin, pentru că aici au găsit creșe, grădinițe, școli, magazine alimentare, parcuri și locuri de joacă, aproape de casele lor.

Mai mult decât atât. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat pe pagina sa de socializare, că Parcul Tudor Arghezi se va mări cu încă 10.000 de metri pătrați, ceea ce îl va face să aibă o suprafață totală de aproximativ patru hectare.

” Veste bună la început de săptămână! Mărim Parcul Tudor Arghezi cu 10.000 de metri pătrați! Dumneavoastră cum v-ați dori să amenajăm acest nou spațiu? Ca de obicei, cele mai importante decizii le luăm împreună, așa că, dacă sunteți de acord, îmi puteți trimite sugestii pe care să le discutăm împreună”, scrie edilul pe Facebook.

Cel mai așteptat obiectiv din zona de Sud a Capitalei se află la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii! Aici, Primăria Sectorului 4 construiește un parc ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă, în locul unui teren viran, devenit în timp depozit de gunoaie, care a fost expropriat.

Lucrările sunt avansate! Viitorul parc, Tudor Arghezi, din sectorul 4, începe să semene tot mai mult cu ceea ce se dorește a fi: un spațiu cu verdeață, locuri de relaxare, terenuri sportive, pista de alergare, de biciclete și spații de recreere! O adevărată atracție pentru cei mici!

La doar câteva zile de la pregătirea terenului cu pământ vegetal au răsărit si primele fire de gazon care vor forma un minunat covor verde.

Parcul este prevăzut și cu mese de ping-pong și de șah pe care echipele de construcții au început deja să le monteze în locurile special amenajate.

S-au plantat pomi, electricienii au montat cablurile pentru iluminat, iar cei de la Totul Verde s-au ocupat de realizarea instalațiilor de udare automată și au pregătit spațiile verzi. În același timp, s-a lucrat la fundația parcării supraetajate care va deservi acest obiectiv. Înconjurat de o cofetărie, supermarket-uri și chiar de un mall, Parcul Tudor Arghezi va ,,găzdui” și una dintre cele mai moderne plaje ecologice din România. Lângă plaja ecologică vor fi montate dușuri, astfel că oamenii se pot răcori și bronza aproape la fel ca pe litoralul românesc, dar pot face și un picnic alături de cei dragi sau organiza zile de naștere pentru cei mici.

Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă