9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSocialSocietateÎn weekend, Craiova e în sărbătoare! Parcul Nicolae Romanescu împlinește 120 de...

În weekend, Craiova e în sărbătoare! Parcul Nicolae Romanescu împlinește 120 de ani

Cu 120 de ani în urmă, prindea viață, la Craiova, una dintre cele mai frumoase povești ale locului, cea a Parcului Nicolae Romanescu.

După trei ani de muncă neîntreruptă, pe baza unui proiect medaliat cu aur, parcul se dezvăluia în toată frumusețea sa, pe 29 septembrie 1903, așa cum fusese el gândit și proiectat de Édouard Redont și Nicolae Romanescu.

La moment aniversar, Primăria Craiova propune un weekend plin de evenimente speciale, între care și o fascinantă incursiune la început de secol XX, prin Parada Costumelor de Epocă.

Parada va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, pe traseul Piața Mihai Viteazul – Calea Unirii – Parcul Nicolae Romanescu și va recrea atmosfera anilor 1900.

Din dorința de a retrăi parfumul acelor timpuri, invităm pe toată lumea să participe cu mic, cu mare, la o plimbare pe acorduri de muzică de promenadă, însoțiți de trăsuri cu cai și mașini de epocă. Cu un joben, o pălărie, frac și rochie ca la 1900 la purtător, haideți să călătorim împreună în trecut și să descoperim cum a fost la inaugurarea Parcului Nicolae Romanescu”, arată organizatorii.

Evenimentele dedicate Parcului Nicolae Romanescu se vor desfășura între 29 septembrie și 1 octombrie 2023 și vor include expunerea, în premieră, a medaliei de aur câștigată de arhitectul Édouard Redont la Expoziția Universală de la Paris, dar și a unor documente și schițe inedite.

La fel ca în anul 1903, în parc se vor regăsi și expoziții de costume de epocă, de pictură, târg de hand-made și obiecte de manufactură, invitații la vals și multe alte surprize.

Programul complet al evenimentelor dedicate momentului aniversar al Parcului Nicolae Romanescu poate fi consultat pe https://www.primariacraiova.ro/ și pe pagina de facebook a Primăriei Craiova.

Cele mai citite

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă