12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSocialSocietateCum să trăiești bine într-o casă prost izolată

Cum să trăiești bine într-o casă prost izolată

Se spune deseori că o casă trebuie să beneficieze de izolații bune pentru a permite un trai bun și confortabil. Adevărul este că poți trăi OK și în casa prost izolată, dar cu două condiții: să îți asumi să faci risipă de energie și să ai mai puține așteptări.

Izolațiile termice au rolul de a păstra în casă pentru mai mult timp căldura sau răcoarea, în funcție de anotimpul în care te afli. Dacă locuiești la casă și izolația acesteia lasă de dorit, o poți lăsa așa doar dacă devii dispus(ă) să lași centrala pornită încontinuu pe timpul iernii sau, pe timpul verii, aparatul de AC. Dacă îți construiești o casă în care să locuiești, poți economisi bani cu izolația termică dacă îți asumi că vei plăti mai mult lună de lună la facturile de energie.

Din cauza faptului că pereții, tavanul și podeaua vor fi izolați necorespunzător, vei tot simți curenți reci de aer pe timpul iernii iar vara vei avea senzația că te sufoci în casă. Dacă aceste aspecte îți displac, scade așteptările și acceptă situația cât mai repede, fiindcă în caz contrar vei fi nevoit(ă) să aplici izolații bune.

Igrasia, mucegaiul, praful în exces și acarienii vor face parte din viața ta în fiecare an, dar măcar te-ai scutit de grija cu izolațiile casei. De care material izolator, ce meseriași, cât deranj și la ce costuri? Să reprezinte preocupările altora, căci tu poți trăi bine și în casa ta slab izolată, nu-i așa? Nici extraordinar de bine, dar bine… Viața este grea oricum.

STOP! Izolațiile bune sunt de preferat, chiar esențiale!

Ai îmbrăcat vreodată o haină călduroasă și confortabilă, flaușată/ din fleece, care ți-a acoperit bine spatele? Dacă da, știi că datorită ei te simți confortabil când celor de lângă tine le este frig; datorită ei simți o căldură plăcută fără să depui eforturi pentru a te încălzi.

Casa ta îți seamănă din acest punct de vedere. Odată ce o „îmbraci” cu izolații termice de calitate, ce acoperă toate suprafețele și nu lasă punți termice, automat devin mai confortabile la interior și păstrează o temperatură ideală pentru mai mult timp, cu mai puțin efort din partea centralei sau a aparatului de aer condiționat.

Pare că te așteaptă o lucrare de izolare complicată, de durată și costisitoare, dar din fericire sunt firme de izolații care pot rezolva totul în doar câteva ore, cu foarte puține materiale auxiliare în afară de materialul izolator și la un preț avantajos pentru tine! Este vorba de firmele de izolații ce utilizează spumă poliuretanică.

Izolațiile din spumă poliuretanică au calități foarte bune

  • Un tip de spumă este de 5 ori mai dens decât orice alt material izolator de pe piață;
  • Izolațiile termice din spumă se obțin prin simpla ei pulverizare în straturi succesive;
  • Spuma ajunge în orice loc în care vata, polistirenul ori alt material nu poate ajunge;
  • Nu sunt necesare cadre de susținere și nu fac mizerie după aceea, nici nu poluează;
  • Rezistă mai multe decenii față de izolațiile bazate pe alte materiale, practic pe viață;
  • Costurile sunt mai mari, dar facturile la energie scad simțitor și per total ieși pe plus.

Evoluția în izolații este reprezentată cu succes de Isoterm, care din 2017 izolează bine casele și creează mediul pentru o viață bună cu adevărat.

Articol redactat de WhiteAd Media

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă