15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialSocietateCe să ai în vedere pentru realizarea unei construcții rezistente și confortabile

Ce să ai în vedere pentru realizarea unei construcții rezistente și confortabile

Pentru ca un proiect de construcție să aibă succesul dorit, este important să ai în vedere fiecare aspect care ajută la îmbunătățirea rezistenței acesteia, dar și la obținerea unui confort ridicat. De la materialele utilizate în realizarea propriu-zisă a zidurilor, la materialele utilizate pentru izolație, toate acestea joacă un rol major în obținerea unor rezultate eficiente, pe termen lung.

Pentru ca o construcție să aibă un grad mare de rezistență, dar în același timp să fie și confortabilă, este indicat să ții cont de câteva dintre cele mai utile informații în acest sens.

Rezistența unei construcții

Rezistența unei construcții este dată nu numai de proiectarea acesteia, ci și de materialele care sunt utilizate pentru construirea ei. Din acest punct de vedere, poți alege să realizezi construcția din beton, unul dintre cele mai folosite materiale de construcții astăzi. Pentru ca acesta să fie de calitate, trebuie să aibă o compoziție perfectă pentru o rezistență și o eficiență ridicată. De asemenea, este important ca betonul să fie întărit și de stâlpii de oțel în vederea susținerii.

Pentru realizarea zidurilor, poți alege și cărămida, un material de construcție extrem de durabil și eficient în ceea ce privește confortul termic obținut. Pentru o rezistență crescută în cazul golurilor din zidăria interioară sau exterioară, poți alege un buiandrug realizat din materiale de calitate – beton armat și înveliș ceramic.

Confortul obținut

Pentru ca o construcție să fie cât mai confortabilă, aceasta trebuie să fie izolată corespunzător. Este vorba nu numai de izolație termică, ci și de hidroizolație sau izolație fonică. Pentru a beneficia de un confort ridicat, este important să alegi materialele potrivite pentru izolarea construcției. Pentru izolațiile exterioare poți alege vata bazaltica, unul dintre materialele recunoscute pentru eficiența termică pe care o oferă și pentru calitatea sa.

Vata bazaltică, cunoscută și sub denumirea de vată minerală bazaltică, este ignifugă, având o rezistență crescută la temperaturi – până la 700 de grade Celsius, izolează foarte bine fonic și permite o circulație eficientă a vaporilor, prevenind în acest fel apariția umidității, respectiv a mucegaiului. Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele acestui material pentru izolație este prețul ridicat pe care îl are, nefiind tocmai accesibilă celor care doresc să construiască la un preț moderat. De asemenea, vata bazaltică are o greutate mare și este un material rigid, însă toate avantajele pe care le oferă înclină foarte mult balanța în favoarea utilizării acesteia ca material izolant.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă