12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialSocietateBeneficiile schimbării parchetului din locuință

Beneficiile schimbării parchetului din locuință

Fiecare colț din locuință contribuie la starea ta de relaxare sau, dimpotrivă, aduce mai mult stres. Tu cum ți-ai organizat spațiul?

Alegerile tale în materie de design interior îți reflectă stilul? Contribuie la starea de confort și siguranță? Îți e ușor să te deconectezi? Sau au efect opus – îți e greu să te relaxezi, ți se pare că ceva lipsește, că e prea mult sau simți că nu te mai reprezintă?

Dacă a doua variantă este mai degrabă adevărată, poate e cazul să faci câteva schimbări. Ai în vedere parchetul, de exemplu. Acesta îți influențează atât starea de spirit, cât și cea de sănătate. Probleme ale acestuia, precum mucegaiul, pot genera diverse afecțiuni.

Uneori recondiționarea parchetului se rezolvă rapid, prin schimbarea unor plăci, alteori este cazul să îl înlocuiești în întregime. În orice caz, astfel de modificări contribuie nu numai la un aspect plăcut al camerei, ci și la starea ta de bine. Și cu toate că poate fi un proiect care suportă amânare, există și cazuri în care trebuie să acționezi cât de repede.

Cu planificare atentă a timpului și a resurselor, schimbarea se poate realiza ușor. Gândește-te la perioada potrivită pentru lucrarea în sine, alege o firmă profesionistă care să se ocupe de lucrare și calculează-ți resursele. Iar dacă nu dispui de banii necesari, interesează-te de alternativele pe care le ai, printre care și imprumuturi rapide nebancare.

 Motive pentru care parchetul se deteriorează

                                                                                                                                            Este indicat ca din când în când să inspectezi cu atenție parchetul pentru a sesiza dacă apar probleme. Un montaj incorect cauzează deteriorarea rapidă a parchetului, fiind necesară mai târziu refacerea lucrării în întregime.

Apoi, parchetul se poate zgâria în timp, se poate umfla, își poate pierde luciul ori stratul de uzură se poate deteriora. Alte motive de deterioare sunt împingerea unor obiecte grele pentru a le muta, folosirea soluțiilor de curățare nepotrivite, excesul de apă la curățare și lipsa covoarelor la intrarea în locuință, care să rețină murdăria.

Din nefericire, uneori parchetul își poate modifica culoarea și mirosul din cauza mucegaiului, moment în care trebuie înlocuit în întregime. La fel stau lucrurile și în cazul apariției cariilor (mici insecte care consumă lemnul).

Toate acestea sunt și motive de disconfort, și generatoare de cheltuieli care afectează bugetul personal sau al familiei.

Pași pentru o lucrare de calitate

Odată ce ai ales specialistul care să execute lucrarea, roagă-l să îți scrie un necesar de materiale. Printre acestea vei avea nevoie (și e indicat să folosești) plinte, folie de izolare și prag de trecere. Plintele asigură aerisirea corectă a parchetului, folia izolează corespunzător, iar pragul delimitează suprafețele.

Întreabă, de asemenea, care este cantitatea corectă de parchet de care ai nevoie, calculată la suprafața camerei. Vei avea nevoie de încă 5% din această cantitate pentru tăierea plăcilor care acoperă diferite zone (cu țevi, colțuri) ori pentru a acoperi diferite pierderi.

Cu aceste costuri plus manopera vei ști care este bugetul necesar proiectului și cât din sumă îți permiți să acoperi din resursele proprii. Diferența o poți acoperi cu un împrumut. Creditele nebancare se acordă rapid, necesitând puține acte, iar condițiile de aplicare sunt rezonabile. În plus, de la Provident poți primi banii chiar și în 48 de ore, la domiciliu. Poți aplica telefonic sau online, pe https://www.provident.ro/.

După ce ai cumpărat parchetul nou, depozitează-l 48 de ore în încăperea unde va fi montat, pentru a se acomoda la temperatura și umiditatea camerei. În acest fel vei evita deformarea plăcilor.

Dacă urmezi sugestiile de mai sus, vei avea controlul cheltuielilor, ceea ce contribuie la diminuarea stresului, la crearea unei perspective asupra întregului proces și, de ce nu, la scurtarea timpului de execuție.

Întreținerea corespunzătoare a parchetului nou

Există câteva reguli pe care dacă le respecți, parchetul nou va rezista mai mult timp. Poți preveni cheltuieli noi prin întreținere corectă, fără să te abați de la planul de curățenie obișnuit.

În primul rând, folosește soluții speciale pentru parchet și un mop care nu lasă exces de apă în urmă. Detergenții universali deteriorează parchetul deoarece sunt foarte duri și nu protejează materialul, iar efectele negative se văd în timp. De asemenea, nu este indicată folosirea soluțiilor de curățare cu ceară.

Apa deteriorează pardoseala din lemn, de aceea îți recomandăm să ștergi imediat excesul de apă rezultat după spălare sau de accidente. În plus, e indicat să controlezi umiditatea și temperatura din cameră folosind diferite aparate electrocasnice.

Și lumina directă a soarelui poate fi o problemă pentru parchet, așa că protejează-l folosind covoare sau mochete în zonele expuse direct în bătaia soarelui.

Pentru a preveni zgârieturile, adaugă pieselor de mobilier protecții de pâslă pentru zonele de contact cu podeaua. Indiferent de situație, nu împinge mobila (mai ales piesele foarte grele) pe podea, pentru a evita să lași urme, iar dacă ai animale de companie, e bine să le tai regulat unghiile.

Tu cum îți îngrijești parchetul?

Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă