5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSocialSocietateAccesorii de amenajare pentru o baie modernă

Accesorii de amenajare pentru o baie modernă

Orice baie, fie că are dimensiuni reduse sau generoase poate fi spectaculoasă printr-o accesorizare corespunzătoare chiar dacă alegi elemente simple și minimaliste. Cu ajutorul acestora schimbi total atmosfera încăperii, focusezi atenția pe o anumită zonă ori creezi un stil specific felului tău de viață ce se va potrivi și personalității tale.

Ce să folosești în design-ul interior din baie?

Când vine vorba de amenajare, opțiunile sunt nelimitate și totul ține de gustul, posibilitățile privind spațiul și ideile cu care rezonezi. Poți folosi materiale ca piatra naturală, marmura sau travertinul atât pentru pereți, cât și în cazul podelelor ca să obții un aspect opulent și natural. Tapetul este un mod minunat de a pune în valoare pereții, iar modelul acestuia poate varia în funcție de tipul de amenajare pe care vrei să îl folosești. Unul cu motive botanice este ideal pentru o baie tradițională, în schimb pentru cea dominată de stilul minimalist, liniile geometrice și abstracte își vor face cu siguranță treaba. Culorile tari ori din contră cele neutre, se potrivesc oricărei dimensiuni a băii atâta vreme cât le îmbini corespunzător și nu se creează o discrepanță foarte mare între elemente.

Cum combini mobila cu celelalte elemente din baie?

Spațiile de depozitare și rafturile sunt imperios necesare pentru păstrarea lucrurilor de care avem nevoie. În general, aceste tipuri de încăperi sunt de dimesiuni mai mici și astfel eficientizarea spațiului devine o sarcină obligatorie dacă ne dorim un loc funcțional. Mobila de baie din lemn natural ori în culori monocrome este foarte eficientă în stocarea produselor de întreținere și completează cu succes stilul pe care decizi să îl abordezi. Mixarea anumitor materiale pe care în mod normal nu le-ai pune laolaltă poate genera un efect interesant și eclectic. Un exemplu este folosirea marmurei ce transmite un aer contemporan alături de o mobilă de inspirație rustică. Adăugarea dulapurilor prevăzute cu lumini de tip LED aduc modernitate, au un rol practic și oferă accesibilitate și vizibilitate mai mare tuturor elementelor existente în baie.

Paravanul de duș modern – o modalitate simplă de economisire a spațiului

Cabinele de duș sunt preferate din ce în ce mai des datorită aspectului lor estetic ori a economisirii spațiului și sunt alese în funcție de mărimea băii, forma, tipul sau grosimea sticlei. Ușile acestora sunt diverse, începând cu modele glisante sau pivotante recomandate în spații mai reduse ori cele cu balamale sau specifice cabinelor de duș. Un paravan de dus este ușor de întreținut și are rolul de a separa zona dușului de restul băii adăugând un aer contemporan întregului spațiu. Este disponibil într-o serie de modele de sticlă securizată, înrămată, simplă, opacă ori prevăzută cu diverse linii grafice sau decorative.

Alege accesoriile potrivite pentru baie

Lucrurile pe care vrei să le depozitezi la vedere trebuie să aibă o prezentare sau un ambalaj frumos ca să nu fii nevoită să le ascunzi, căci atenția la cele mai mici detalii contează foarte mult. Tablourile atârnate pe pereți, deși nu sunt folosite în mod normal într-o baie, reprezintă un twist foarte interesant mai ales în combinație cu o cadă tradițională. Cele două creează un punct de atracție principal și dau o notă elegantă băii tale. O oglindă cu rama mai groasă se încadrează bine într-un decor tradițional, însă ai opțiunea modernă și utilă de a monta o oglindă cu un dispozitiv inteligent de setări împotriva aburilor, de exemplu. Cert este că aceasta își depășește utilitatea estetică și ajută la crearea unui cadru mai mare și mai luminos. Plantele sunt de asemenea recomandate pentru rolul lor în absorbția umezelii și a îmbunătățirii calității aerului din baie, însă reprezintă un mare plus și din punct de vedere decorativ. Sunt multe soiuri rezistente, care nu necesită prea multă îngrijire și lumină din abundență, perfecte pentru a fi integrate în acest tip de cameră.

Alege să decorezi baia cu elemente originale și spectaculoase pentru a construi o oază de relaxare care să îți aducă întotdeauna o stare de bine!

Cele mai citite

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă