17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăSocialSocietate3 motive pentru care să-ți cumperi o mașină de spălat vase

3 motive pentru care să-ți cumperi o mașină de spălat vase

De-a lungul timpului, modul în care ne raportăm la treburile casnice s-a schimbat considerabil. Astăzi, în multe dintre gospodăriile moderne din țară, femeile își împart treburile casnice cu partenerul, iar împreună caută modalități prin care să scadă cantitatea de muncă domestică.

De la mașinile de spălat rufe, la roboții aspirator sau de gătit, la uscătoare de rufe electrice și la alte invenții asemănătoare, toate reușesc cu brio să fie eficiente și să reducă corvoada treburilor casnice. Un alt astfel de aparat, care a luat cu asalt majoritatea bucătăriilor moderne, este mașina de spălat vase.

Iată 3 motive pentru care acest dispozitiv nu ar trebui să lipsească nici din casa ta:

  1. Economisești apă. Și timp.

Poate nu îți vine să crezi, dar un astfel de electrocasnic consumă de până la cinci ori mai puțină apă pentru curățarea vaselor tale. Unde mai pui că tot ce trebuie să faci este doar să le clătești puțin înainte de a le așeza în sertarele speciale, pentru spălat, și apoi să pornești aparatul atunci când acestea se umplu?

Imaginează-ți doar ce ar însemna să lași toate vasele murdare în chiuvetă până când ai timp să speli mai multe. Nu doar că economisești apă și faci o alegere eco pentru casa ta și un bine planetei în care trăiești, dar primești în schimb cea mai valoroasă monedă a omului contemporan: timpul.

Nu mai ești nevoit să speli fiecare vas în parte după ce ai luat masa și să petreci toată ziua cu mâinile în apă, frecând murdăria din vase sau oale și curățând farfuriile. Acum tot ce trebuie să faci este să le clătești și să apeși un buton oricând vrei tu. Mașina de spălat vase le curăță în locul tău, în timp ce tu poți să faci orice altceva îți dorești.

Iar unul dintre trucurile pe care mulți deținători ai unui astfel de aparat îl cunosc este faptul că îl poți folosi nu doar pentru curățarea vaselor, ci chiar și pentru alte obiecte, precum rafturile frigiderului tău. Sau, pentru curățarea eficientă a fructelor (bineînțeles, fără detergent).

  1. Calitatea curățării unei mașini de spălat vase este superioară.

Oricât de mult ai spăla o farfurie și oricât de curată ți s-ar părea, află că aceasta nu este nici măcar pe jumătate la fel de curată precum ar fi dacă ai spăla-o cu ajutorul electrocasnicului.

Atât temperatura apei, care poate ajunge până la 70 de grade, dar mai ales puterea detergentului folosit, care este mult mai intens decât acela pe care îl folosești pentru a spăla vasele în chiuvetă, combinate, elimină nu doar murdăria vizibilă, ci și bacteriile invizbile.

Iar dacă ajungi în situația în care nu ai apă caldă pentru câteva zile, nu trebuie să-ți faci griji. Pentru că accest dispozitiv are nevoie doar de apă rece, pe care o încălzește de unul singur, astfel încât să ai vase curate în orice moment al zilei.

  1. Mașina de spălat vase este silențioasă și nu face mizerie.

Știi bine că, atunci când cureți vasele în chiuvetă, se mai întâmplă din când în când să mai sară câte un clăbuc în afara spațiului de spălat sau chiar să curgă apă pe jos. Pe care tot tu trebuie să o strângi apoi. Cu un electrocasnic special conceput pentru curățarea vaselor tale, nu trebuie să te mai gândești la astfel de scenarii.

Mai mult, un astfel de aparat modern este atât de silențios, încât de multe ori vei și uita că l-ai pornit. Gata cu sunetele produse de ciocnirea vaselor între ele în chiuvetă sau, mai rău, de pahare sparte din grabă, atunci când încercai să le speli.

Fă un upgrade bucătăriei tale și bucură-te de acest electrocasnic, care nu doar că îți va face treaba casnică cea mai neplăcută (să fim serioși, cui îi place să spele vase?), dar o va realiza la standarde la care nici măcar cea mai împătimită iubitoare a curățeniei nu se poate ridica fără ajutor.

Alege dintr-o varietate de modele, care mai de care mai complexe și mai inteligente.

Cele mai citite
00:00:31

SUA publică o înregistrare video cu o „manevră nesigură” a unei nave chinezești

Marina americană a publicat o nouă înregistrare video care arată că o navă de război chineză s-a apropiat la 150 de metri de strâmtoarea...
00:00:31

SUA publică o înregistrare video cu o „manevră nesigură” a unei nave chinezești

Marina americană a publicat o nouă înregistrare video care arată că o navă de război chineză s-a apropiat la 150 de metri de strâmtoarea...

CNN: Kiev infiltrează agenți de sabotaj în Rusia

Oficialii americani cred că aceşti agenţi pro-ucraineni din interiorul Rusiei au efectuat atacul cu drone care a vizat Kremlinul la începutul lunii mai, lansând...
Ultima oră
Pe aceeași temă