14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSocialSocietate3 lucruri importante de știut dacă vrei să lucrezi în industria de...

3 lucruri importante de știut dacă vrei să lucrezi în industria de videochat și chiar să câștigi bani

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria de videochat este pe o pantă de creștere de câțiva ani buni în România și deține o cotă importantă de piață chiar la nivel global.

Pe scurt, este o activitate profitabilă și care este plătită extrem de bine în comparație cu alte domenii sau industrii, încasările financiare fiind de ordinul a mii sau zeci de mii de dolari lunar doar pentru un singur model.

Tinerele care aleg această carieră se pot bucura așadar de câștiguri cu adevărat însemnate care de cele mai multe ori depășesc chiar și joburile ce presupun poziții de conducere iar antreprenorii care decid să investească în studiouri de videochat cu siguranță au făcut alegerea potrivită.

Ca în fiecare domeniu însă, nu totul este perfect și nicidecum ușor nici în această industrie.

Și nu vorbim aici că practicarea acestei meserii nu ar fi una legală sau morală (așa cum opinia publică încă o consideră), pentru că activitatea desfășurată de un studio de videochat profesionist se realizează exact ca cea a oricărei alte companii din ecosistemul economic româneasc: se plătesc taxe și impozite și angajările se fac pe bază de contracte.

Vorbim strict despre faptul că în piață sunt din păcate și anunțuri cu angajări la studiouri de videochat care nu sunt tocmai profesioniste sau legale, care promit câștiguri fabuloase încă de la debut sau, mai grav, care nu își respectă promisiunile făcute modelelor.

De aceea, tinerele care aspiră la o carieră de model online trebuie să fie extrem de atente când aleg cu cine să lucreze.

Din start ar trebui excluse studiourile care promit sume de bani extrem de mari încă din prima lună sau care nu sunt transparente încă de la început în ceea ce privește suma de bani încasată, program sau contract.

Un studio de videochat cu adevărat profesionist și 100% legal așa cum este Savage Studio se va asigura întotdeauna că relația sa cu modelele va fi una de bună credință și total transparentă în ceea ce privește câștigurile și modalitățile de încasare. Bineînțeles, vorbim despre o activitate care se desfășoară fără echivoc doar pe baza unui contract valid în care sunt stipulate toate drepturile și obligațiile părților. De asemenea, modelele sunt susținute pe tot parcursul carierei de o echipă întreagă, de la traineri specializați până la tehnicieni IT, astfel încât jobul să se desfășoare în cele mai bune și relaxante condiții.

Specialiștii în domeniu ne-au împărtășit 3 lucruri importante de știut pentru toți cei care vor să lucreze în această industrie pentru a reuși cu adevărat și pentru a atinge independența financiară pe care o sesizăm în mai toate reclamele din industrie:

1. Studioul de videochat trebuie să ofere un contract 100% legal.

Nu ar trebui sub nicio formă să accepți să lucrezi fără un astfel de contract. Comisioanele, taxele și modalitățile prin care vei încasa banii trebuie să îți fie clare încă de la început și scrise negru pe alb pentru a nu risca să nu primești banii.

2. Studioul de videochat are o echipă de traineri care te vor ajuta

Așa cum spuneam și mai sus este imposibil despre oricare domeniu am vorbi să știi tot ce ai de făcut de la început. Profesionalismul se capătă odată cu experiența și de aceea o echipă de traineri specializată care să îți acorde suport este extrem de importantă. Orice studio de videochat care se respectă și care tratează businessul cu seriozitate are o echipă de traineri care învață modelele și care le susține pe tot parcursul carierei cu sfaturi de la modul în care este potrivit să conversezi în fața camerei pentru a câștiga o audiență cât mai mare, până la sfaturi despre cele mai bune outfituri sau machiaje.

3. Studioul de videochat îți asigură confidențialitatea datelor

Societatea românească privește încă cu scepticism această meserie și de aceea multe dintre modele nu îndrăznesc să înceapă o astfel de carieră de teama că familia sau cunoscuții pot afla. Un studio de videochat profesionist îți va asigura confidențialitatea și se va asigura că site-urile pe care activezi nu pot fi accesate din România. Așadar, să lucrezi ca model online poate fi o alegere extrem de benefică pentru cariera ta și poți uita de grijile financiare. Acest lucru chiar nu este o utopie. Pentru a ajunge însă aici, este nevoie să colaborezi doar cu studiouri de videochat serioase și 100% legale.

Cele mai citite
00:01:03

VIDEO. Albania, precaută față de Rusia, redeschide o bază aeriană din epoca sovietică

Albania, membră a NATO, care nu are propriile avioane de luptă, a deschis luni (4 martie) o bază aeriană reconstruită din epoca sovietică pentru...

Rata şomajului a crescut la 5,7%, în ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

Rata şomajului în luna ianuarie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,7%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată...

Copil violat de două ori de către colegii de școală: pot fi pedepsite aceste

Directoarea școlii susține că nu. Dar este profund tulburător să citim despre un astfel de incident tragic, care ar fi avut loc într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă