8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocialScumpirile impun o creștere de salarii mult mai mare decât cea propusă...

Scumpirile impun o creștere de salarii mult mai mare decât cea propusă de Guvern, afirmă Cartel ALFA

La începutul anului 2021 se așteaptă scumpiri la energie electrică, la gaze naturale şi la alimente, iar acestea pot fi contracarate prin creşterea salariului minim pentru anul 2021. Dar această creștere, pentru a fi eficientă, trebuie să fie mult mai mare decât cea de 41 de lei net anunţată de Guvernul Cîțu, a declarat, luni, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale “Cartel ALFA”.

Bogdan Hossu a făcut această declarație în contextul participării sale, luni, la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit. După această ședință, Guvernul a anunțat că salariul minim brut va fi majorat, în anul 2021, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei.

Conform propunerii Guvernului, “creşterea să fie 3,1 la sută, ceea ce înseamnă 41 de lei net pentru cei care sunt la salariul minim. Această creştere nu acoperă nici măcar cheltuielile pentru măşti ale lucrătorilor care sunt obligaţi în spaţiile publice, când se deplasează spre serviciu, să poarte mască”, subliniază Bogdan Hossu.

Cartel ALFA nu acceptă propunerea de majorare formulată de Guvern, iar din acest motiv va începe o serie de acțiuni sindicale. Prima dintre acestea, programată marți, 29 decembrie, este pichetarea sediului Ministerului Muncii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă