10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Salariul minim ar putea fi înghețat la nivelul din 2020. Ce răspunde viitorul premier Cîțu

Blocul Național Sindical (BNS) a anunțat că, potrivit unor „surse”, salariul minim pe economie ar putea fi înghețat, de viitorul Guvern al României, la nivelul din anul 2020.

Informația a fost dezvăluită, duminică, de Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), într-o conferință de presă.

„Noi ne-am comunicat punctul de vedere, toată partea sindicală. Ştiţi care este acela: 2.400 de lei brut de la 1 ianuarie. Partea patronală a fost împărţită în trei. Zona IMM-urilor a propus o creştere de la 1 ianuarie la 2.300 de lei. Celelalte organizaţii patronale au oscilat şi au spus hai să ne propunem un moratoriu între trei şi şase luni de zile, lăsăm să vedem ce se mai întâmplă şi discutăm peste trei luni sau şase luni. Guvernul nu a precizat nimic în acest sens. Luni, săptămâna aceasta, trebuia să avem un Consiliu Naţional Tripartit pentru Dialog Social, consiliu care nu a mai avut loc. Am primit o comunicare scrisă în care ni s-a spus că primul ministru, domnul Ciucă, are un program foarte încărcat şi nu îşi mai permite să participe la acest CNT. Însă, din informaţiile de care dispunem noi la această oră, se pare că cel care este nominalizat să formeze Guvernul, viitorul prim ministru nominalizat, domnul Cîţu, doreşte să îşi asume domnia sa decizia politică şi, pe sub uşi, prin crăpăturile de uşă, am aflat că intenţia lor este acea de a îngheţa salariul minim pe economie la valoarea din 2020”, a declarat, duminică, liderul BNS, Dumitru Costin.

Întrebat, duminică la amiază, dacă este adevărat zvonul că va fi înghețat salariul minim, viitorul premier, Florin Cîțu, a evitat să confirme sau să infirme.

„Dacă vom avea un Guvern vom ști și ce se va întâmpla cu salariul minim”, a răspuns actualul ministru de Finanțe.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă