Foto: Arhivă

România va primi un împrumut de 100 de milioane de euro pentru creșterea siguranței în școli

În şedinţa de Guvern de miercuri, 17 martie 2021, se va discuta un memorandum referitor la un Acord de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2021 - 10:42

Una dintre temele înscrise pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri, 17 martie 2021, este un memorandum referitor la un Acord de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Memorandumul are ca subiect aprobarea negocierii Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 100 de milioane de euro.

Cei 100 de milioane de euro împrumutați vor fi folosiți pentru susţinerea proiectului "Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile".

La finalul anului 2020, un comunicat difuzat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunța că Guvernul României a aprobat Acordul de principiu privind contractarea de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare a unui împrumut, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, pentru susținerea proiectului „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”.

"Obiectivele majore ale proiectului sunt: modernizarea infrastructurii școlare din România, asigurarea standardelor minime privind instalațiile sanitare, canalizarea, accesul universal, încălzirea, ventilația și eficiența energetică. Astfel, se vor  crea condiții adecvate pentru protecția elevilor și a profesorilor în caz de cutremure, incendii, furtuni sau inundații", preciza comunicatul MEC.

Comentarii