6.4 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăSocialProteste împotriva Guvernului în trei dintre cele mai mari orașe ale României

Proteste împotriva Guvernului în trei dintre cele mai mari orașe ale României

* BUCUREŞTI

Aproximativ 60 de persoane s-au adunat duminică seară în Piaţa Victoriei pentru a protesta la adresa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE.

Manifestanţii au cerut demisia din Parlament a lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, desfiinţarea comisiei speciale de modificare a legilor Justiţiei şi, totodată, i-au solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legile Justiţiei adoptate deja în Parlament.

Oamenii au strigat “Parlament de infractori şi de hoţi, un guvern de mafioţi”, “Condamnatul Vâlcov, condamnatul Dragnea, inculpatul Tăriceanu”, “Aşteptăm Mărţişor fără infractori”.

Protestatarii au venit în faţa Palatului Victoria cu steaguri, vuvuzele şi şi-au strigat nemulţumirile prin intemediul unei portavoci.

În zonă au fost prezente echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

* CLUJ

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat duminică seară în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva Guvernului şi a legilor Justiţiei.

Manifestanţii au scandat lozinci împotriva partidelor aflate la guvernare, precum “PSD, ciuma roşie”, “DNA să vină să vă ia”, “Nu cedăm, nu capitulăm” sau “La mulţi ani! Cu executare”.

Câţiva dintre oamenii care şi-au asumat rolul de organizatori ai manifestaţiilor de protest au venit pregătiţi cu un microfon şi o boxă şi au vorbit mulţimii despre nevoia păstrării drumului care leagă România de Uniunea Europeană, cerând demisia mai multor miniştri.

“Este foarte important să continuăm, să facem mai departe, dar nu este destul duminică seară, trebuie să se întâmple zi de zi, peste tot unde ne aflăm. Am fost atent la discursurile din Uniunea Europeană, se înţelege ce se întâmplă acolo, iar noi nu am fost lăsaţi de izbelişte pentru că glasul nostru se aude şi este foarte important să se audă în continuare”, a spus unul dintre protestatari la microfon, adresându-se mulţimii.

De altfel, în timpul discursurilor, în spatele celor care au vorbit au fost desfăşurate steagurile României şi al Uniunii Europene, iar pe jos au fost întinse două bannere de dimensiuni mari pe care scria “Suntem cu ochii pe voi” şi “Uniţi salvăm toată România”.

La manifestarea de duminică s-a renunţat la obişnuitul marş prin centrul oraşului, dar oamenii au stabilit că este important să se reîntâlnească în centrul oraşului şi duminica viitoare.

Protestul, care a început după ora 18,30, s-a terminat în jurul orei 20,00.

* SIBIU

Aproximativ 70 de sibieni au participat duminică seara, timp de mai bine de o oră, la protestul “Toţi pentru Justiţie şi fiscalitate coerentă!”.

După ce s-au strâns în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, protestatarii au ascultat muzică şi au socializat mai bine de jumătate de oră.

După aceea, au mărşăluit pe pietonala din centrul oraşului, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, scandând lozinci precum “Nu staţi la căldură şi pe voi vă fură!”, “Uitaţi-vă la noi, protestăm şi pentru voi!”, “Partid de hoţi şi mincinoşi!”, “Cine nu sare, nu are dosare”, “Nu scăpaţi!”, “Afară, afară cu PSD din ţară!”, “PSD, ciuma roşie!”, “DNA să vină să vă ia!”, “Justiţie, nu corupţie!”, “O dorinţă sinceră, România liberă!”.

Protestul a fost unul autorizat.

* Manifestaţii de mică amploare au avut loc şi în oraşe precum Iaşi, Târgu Mureş şi Brăila, unde numărul participanţilor a fost de circa 10 persoane, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Real Madrid, încurcată încă o dată de formația lui Andrei Rațiu

Real Madrid, liderul din La Liga, a scos doar un egal pe terenul concitadinei Rayo Vallecano, 1-1, în etapa cu numărul 25 din campionatul...

Cum arată casa de vacanță a Monicăi Anisie de la Valea Doftanei

Monica Anisie, fost ministru al Educației în cabinetul Orban, a fost mult timp „vedeta” presei ca urmare a faptului că își construiește o...

Clotilde Armand, Dirty Dancing cu USR și PNL, peste gunoiul din sectorul 1 și mizeriile din primărie

Clotilde Armand și Dn Podaru Edilul Clotilde Armand continuă Dirty Dancing alături de Uniunea Salvați România (USR) printre gunoaiele din sectorul 1 al Capitalei...
Ultima oră
Pe aceeași temă