13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSocialProiectoarele cu LED. Aplicatii si avantaje

Proiectoarele cu LED. Aplicatii si avantaje

Desi aparuta destul de recent pe piata, iluminarea LED s-a remarcat, in comparatie cu alte solutii de iluminare, printr-o serie de avantaje, ceea ce a facut piata de proiectoare cu LED sa cunoasca un adevarat boom in ultimii 7 ani.

Care sunt principalele avantaje ale iluminarii cu LED? De ce merita achizitionate becuri si proiectoare cu LED?

Primul avantaj, vizat de majoritatea consumatorilor, este faptul ca genereaza economie de energie electrica. Consumul unui bec LED este de 10 ori mai mic decat consumul generat de un bec normal, cu incandescenta.

Rezistenta in timp este si ea pe lista avantajelor, solutiile de iluminare cu LED fiind foarte rezistente in timp. Durata de viata a unei astfel de solutii este de peste 50 000 de ore. Lista poate continua cu zeci de avantaje, dintre care am evidentiat o parte:

– Un bec LED nu emite infrarosii si ultraviolete;
– Spre deosebire de becurile economice, nu contine nicio substanta poluanta;
– Becurile LED nu emit caldura si nu atrag insectele, asa cum se intampla in cazul becurilor cu incandescenta;
– Iluminarea este una de buna calitate, de culoare alba si nu oboseste ochiul uman;
– Becurile cu LED nu se ard.
– NU este necesar un timp de incalzire pentru a putea functiona la capacitate maxima.

Care sunt aplicatiile becurilor LED?

Se pot folosi becuri si proiectoare cu LED in foarte multe situatii, iar conform comenzi.ro, toti cei care au luat decizia sa schimbe becurile cu incandescenta pe o astfel de varianta au reusit sa fie foarte multumiti. Oferta comenzi.ro de proiectoare led o puteti gasi aici.

Ledurile pot fi folosite cu incredere pentru iluminat stradal, oferind o lumina alba asemanatoare cu cea din timpul zilei, pot fi ideale pentru iluminarea parcarilor si sunt perfecte pentru iluminatul industrial. De asemenea, proiectoarele de acest fel sunt ideale pentru iluminarea curtilor ce apartin de proprietati private si in acelasi timp se dovedesc extrem de eficiente chiar si atunci cand este nevoie de solutii foarte puternice, cum ar fi iluminarea nocturna de pe un stadion.

Chiar daca solutiile LED sunt destul de costisitoare, acestea reprezinta o investitie profitabila, deoarece se amortizeaza fara probleme in timp si reusesc sa ofere o lumina curata, sanatoasa si cat se poate de placuta.

Informatii interesante despre LED

1. LED vine de la Light Emitting Diode si reprezinta o dioda semiconductoare care emita lumina cand o sarcina pozitiva si una negativa se combina.

2. Descoperirea tehnologiei LED a avut loc in 1907 iar utilizarea ei a inceput in anii ’20;

3. Progresul cu adevarat mare pentru aceasta tehnologie a inceput in anii ’90, cand cercetatorul Shuji Nakamura a inventat LED-ul albastru. Acelasi Nakamura ia premiul Nobel pentru fizica in 2014.

Cele mai citite

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham. Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...
Ultima oră
Pe aceeași temă