Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primăriile trec la programul „Rabla” și pot ridica mașinile abandonate

Mașinile abandonate în parcările dintre blocuri, pe trotuare, marginea drumurilor ori alte locuri publice pot fi ridicate mai ușor de Primării.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2020 - 12:08

Degajarea mai rapidă a domeniului public de rablele pe roți abandonate de proprietari a primit undă verde în Parlament. Camera Deputaților, ca vot decizional, a stabilit că o mașină poate fi considerată abandonată dacă este lăsată nemișcată pe drumuri/parcări mai mult de jumătate de an, nu are Inspecția Tehnică Periodică și asigurare RCA valabile iar proprietarul nu a plătit impozitul datorat.

Ca noutate, și autovehiculele cu numere de înmatriculare din străinătate intră în aceeași categorie și pot fi ridicate de autoritățile locale. Legea stabilește că reprezentanții Primăriilor au obligația să înmâneze proprietarului o somație iar acesta are un termen de 5 zile în care să facă dovada achitării taxelor auto, eventualelor amenzi și dovada efectuării ITP-ului pentru a scăpa de ridicarea mașinii.

Până acum era considerată ca abandonat vehiculul care nu era mișcat din loc mai mult de 1 an. Proprietarii rablelor alegeau să le schimbe la câteva luni cu doar câțiva metri locul în care erau parcate și astfel termenul de un an se prelungea automat.

Citește totul despre:

#masini abandonate

Comentarii