15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialPopulația României, din ce în ce mai mică

Populația României, din ce în ce mai mică

Indicatorii statistici sunt mult mai dificil de calculat deoarece s-a schimbat complet dinamica economiei. Înainte de Revoluţie se consideră că este posibil să se fi măsluit date în anuarele statistice.

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, spune că cifrele care arată numărul exact al populaţiei României sunt nesigure.

„În anul 1989, România avea peste 23 de milioane de locuitori şi în decurs de 30 de ani, pe care naturală sau prin migraţie internaţională, am pierdut peste 4 milioane de locuitori. La 1 ianuarie 2021 este de 19.180.000”, explică Tudorel Andrei.

Acesta mai spune că „în 2007, anul aderării la Uniunea Europeană, am înregistrat şi cel mai mare număr de români plecaţi în străinătate, de peste 600.000 într-un singur an. Astăzi putem vorbi de o imigraţie de 200.000 de persoane care pleacă an de an în străinătate”, scrie Mediafax.

 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă