FOTO: Salvamont Sinaia

Peste 100 de apeluri la Salvamont în 24 de ore

Salvamontiștii spun că ultimele 24 de ore au fost „de foc” pentru ei, fiind confruntați cu un număr mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări grave.

Share

Rl online 0 comentarii

12.01.2020 - 13:22

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 100 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont”, spun reprezentanții Salvamont, citați de Digi24.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Brașov – 16 apeluri, Salvamont Sinaia și Salvamont Lupeni, câte 11 apeluri, și Salvamont Sibiu și Salvamont Azuga – câte 9 apeluri.

Salvamontiștii au acordat primul ajutor răniților de pe munte, însă peste trei sferturi dintre cazuri au fost trimise către spital.

 
De asemenea, s-au mai primit și 17 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

„Cunoscând afluxul mare de turiști către zonă montană, din aceasta perioada a anului, structurile Salvamont și-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar și în condițiile acestui mare număr de accidente produs într-o singura zi. Și astăzi, final de weekend și vacantă școlară, vor fi caracterizate tot prin același număr foarte mare de turiști pe munte, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, dar și în afara acestora, fapt ce determina echipele Salvamont sa asigure asistenta de salvare la un nivel de personal sporit, peste 500 de salvamontiști fiind la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine și în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze și posturi Salvamont”, anunță reprezentanții Salvamont.

Comentarii