21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSocialPersoanele de peste 75 de ani vor beneficia de vouchere în valoare...

Persoanele de peste 75 de ani vor beneficia de vouchere în valoare de 180 de lei

Guvernul României a aprobat o măsură prin care la beneficiarii de vouchere pentru masă caldă (persoane de peste 75 de ani cu venituri la nivelul pensiei minime sociale) pot beneficia de tichete lunare de 180 de lei.

„Tichetele se vor repartiza în prima săptămână  alunii decembrie şi se vor da retroactiv începând din septembrie. Aproximativ 300.000 de persoane beneficiază de această prevedere. Ei vor primi fondurile la începutul lui decembrie”, a anunţat Marcel Boloş.

Întrebat cum explică faptul că oameni aflaţi în dificultate vor primi acest ajutor cu puţin timp înaintea scrutinului parlamentar ministrul a explicat că procedura de achiziţie e în curs de finalizare şi contractul va fi semnat săptămâna viitoare.

„Emitenţii de carduri au nevoie de 10 zile, conform contractului, ca să emită aceste carduri, ele se distribuie către prefecturi, de acolo se trimit la aut publice locale şi de la autorităţile publice locale ajung la beneficiari Este calculat pe zile. Calculele le-am făcut împreună cu colegii şi regimul acesta pentru 300.000 de beneficiari de emitere a cardurilor şi de trimitere a lor nu este unul foarte simplu. Dacă nu am repartiza aceste vouchere pentru vârstnici s-ar pierde bugetul alocat şi e păcat”, a declarat Marcel Boloş. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă