7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSocialObservatorii străini îl acuză pe Iohannis că și-a exprimat prea vizibil preferințele...

Observatorii străini îl acuză pe Iohannis că și-a exprimat prea vizibil preferințele politice

Observatorii internaționali trimiși de OSCE la alegerile parlamentare au remarcat, în România, o “oboseală politică”, cauzată de faptul că acesta a fost cel de-al patrulea eveniment electoral din ultimele 18 luni. 

Celelalte trei trei evenimente similare din România au fost, după cum se știe, alegerile europarlamentare, alegerile prezidențiale și alegerile locale.

„Am asistat la o campanie anemică, nu numai din cauza pandemiei, ci și pe un fond de oboseală politică, întrucât acesta a fost al patrulea scrutin din ultimele 18 luni”, a declarat, luni, la București, Marianne Mikko, șeful Misiunii Speciale pentru Evaluarea Alegerilor.

În ceea ce privește aspectele negative, observatorii OSCE au remarcat atitudinea președintelui Iohannis. Despre președintele României se observă că “și-a exprimat în mod repetat preferințele politice în declarațiile publice din perioada premergătoare alegerilor. Acest lucru a estompat linia de demarcație dintre atribuțiile sale oficiale și campania electorală, în contradicție cu standardele internaționale și cu angajamentul asumat de toate țările OSCE de a păstra o delimitare clară între stat și partidele politice”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:41

VIDEO. OMS livrează ajutoare în Gaza după un incident mortal

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a difuzat imagini cu situația dezastruoasă din Gaza, după ce a livrat vineri (1 martie) combustibil și provizii medicale...

Cine e candidatul surpriză al PNL la Primăria Ploiești

Organizația PNL Prahova a rămas cu ochii în soare după ce actualul edil liberal al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că va candida...

Trupul neînsufleţit al scriitorului Dinu Săraru va fi depus la Sala de Marmură a Teatrului Naţional

Conform unui comunicat emis de familie, sicriul ce conține trupul neînsuflețit al scriitorului Dinu Săraru va fi depus luni, începând cu ora 12:00, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă