O femeie care s-a angajat în funcţia de auditor public la Curtea de Conturi folosind o diplomă de licenţă falsă a fost reţinută luni, după ce a fost audiată la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au precizat surse judiciare, potrivit agerpres.ro.
Poliţiştii DICE din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat, luni, două percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii, potrivit IGPR.
O femeie ce s-a angajat cu o diplomă falsă la Curtea Conturi nu s-a mai bucurat de postul ocupat, deși la fel procedase și într-o altă instituție
Percheziţiile au fost efectuate la proprietăţile unei persoane, care ar fi prezentat pentru angajarea la o instituţie în funcţia de auditor public extern o diplomă de licenţă care nu ar corespunde realităţii, în sensul că documentele necesare pentru susţinerea examenului de licenţă ar fi falsificate.
„De asemenea, cu aceeaşi diplomă, ar fi ocupat, anterior, funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală, specializată în ocrotirea şi protecţia copilului”, arată sursa citată.
Totodată, aceasta nu ar fi completat corespunzător declaraţia de avere, prin omiterea declarării a şapte imobile.
Decât floricultor, mai bine infractor: diplomă falsă pentru funcție de șef
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marian Goleac, director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 S.A. la data întocmirii rechizitoriului, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
Oamenii legii au constatat că în perioada 2008 – mai 2020 inculpatul ar fi deținut pe nedrept funcțiile de conducere la societatea ce are ca acționar principal Consiliul Local al Sectorului 4, obținând în acest mod un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 1.762.610 lei (cuantumul veniturilor încasate în funcțiile menționate mai sus).
„Cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administrație a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverință prin care se atesta că este absolvent al unei facultăți de electrotehnică și informatică, specializarea electromecanică (promoția 2002) și ulterior ar fi atașat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obținute în condiții nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă).”, se precizează în rechizitoriul înaintat la instanță.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!