9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialO asociație de proprietari din Făurei are datorii de 90 de mii...

O asociație de proprietari din Făurei are datorii de 90 de mii de euro la apă rece

Ilegalitățile conducerii asociației, nepăsarea timp de ani de zile a Primăriei, dar și lipsa de acțiune clară a Companiei de Utilitate Publică Dunărea Brăila i-au dus pe oameni în culmea disperării. 

În 29 ianuarie, Asociația Nr. 2 din Brăila a fost convocată în data de 29 ianuarie de către CUP SA Brăila pentru analiza situației datoriilor asociației în sumă totală de 434.905,12 lei (peste 88 de mii de euro) pentru servicii de apă potabilă.

Având în vedere că nu a participat niciun reprezentant al asociației, formată din cinci blocuri, CUP Dunărea Brăila a notificat asociația că va sista apa potabilă prin denbranșare de la rețeaua publică, începând cu 22 martie. 

Primăria nu are compartiment pentru relațiile cu asociațiile de proprietari. Obligația autorității locale de a organiza acest compartiment și de a controla asociațiile era prevăzută însă inclusiv în legislația anterioară, începând cu 2007. 

Deci de aproape 14 ani, autoritatea locală nu a schițat niciun gest concret pentru a-i ajuta pe oameni. Dezastrul a fost inevitabil. „Asociațiile nr. 1, 2, 3 funcționează în mod nelegal, fără respectarea cadrului legislativ stabilit de Legea 196/2018 și Ordinul nr. 1058/11.02.2019 privind aprobarea conținutului-cadru al statutului asociației de proprietari și al regulamentului condominiilor”, ne răspunde Primăria, uitând probabil că are atribuții pe această lege și că aceste asociații (singurele din Făurei) aveau nevoie de sprijin, îndrumare și control.

Datele rezultă din verificarea Registrului Asociațiilor și Fundațiilor de pe lângă Judecătoria Făurei, unde nu a fost efectuată nicio modificare de la data constituirii inițiale a acestora, drept pentru care, persoanele care activează în cadrul acestora, remunerate sau nu, sunt în afara cadrului legal și nu pot reprezenta asociațiile în nicio situație, mai explică autoritatea.

De aici până la comiterea de infracțiuni mai este doar un pas. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este deschis un dosar penal pentru grave nereguli presupuse de a fi săvârșite de către personalul cu atribuții din cadru Asociației de proprietari nr. 2. Mai mult pe problemelocative.ro

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă