9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialGALERIE FOTO - O ambarcațiune s-a scufundat în Portul Constanța

GALERIE FOTO – O ambarcațiune s-a scufundat în Portul Constanța

Este vorba despre o ambarcațiune fără pavilion și fără echipa, care fusese arestată în urmă cu mai mulți ani de către Garda de Coastă, după ce ar fi fost implicată în operațiuni de braconaj în apele teritoriale românești.

Acesta s-a scufundat în dana Ro-Ro 3 a Portului Constanţa. Nu s-au înregistrat victime.
Reprezentanții Căpităniei Zonale Constanţa au instalat în zonă un baraj antipoluant pentru a preveni eventualele scurgeri de hidrocarburi.

Recent, ambarcațiunea fusese vândută la licitație. Costurile operațiunii de scoatere din apă vor fi achitate de noul proprietar.
O anchetă care să stabilească de ce s-a scufundat este în derulare. Cauza probabilă este însă uzura.

Nava s-a scufundat nu din cauza vremii rele sau a vreunui incident de navigaţie ci, cel mai probabil, din cauza vechimii a cedat o valvă, a luat apă şi s-a dus la fund.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au precizat că, într-adevăr, este vorba de un pescador reţinut de poliţia de frontieră în ianuarie 2015. Instanţa a decis că rămâne în proprietatea statului român şi a fost încredinţat către ANAF, în noiembrie 2015, pentru valorificare. Ulterior a fost scos la licitaţie şi a fost achiziţionat de un operator privat.

Proprietarul a fost identificat, emiţându-se un ordine de ramfluare, ce va fi pus în practică la începutul săptămânii viitoare.

 

 

 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă