15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocial"Niciodată singur", campanie umanitară în sprijinul vârstnicilor izolaţi

“Niciodată singur”, campanie umanitară în sprijinul vârstnicilor izolaţi

Această acţiune care cuprinde vizite de socializare şi sprijin practic la domiciliul unor vârstnici izolaţi şi activităţi şi companie în cămine de bătrâni, precum şi acordarea de ajutor material.

Potrivit unui material prezentat miercuri în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba, campania “Niciodată singur” luptă împotriva izolării sociale şi a sentimentului de singurătate în rândul bătrânilor din judeţ.

Campania cuprinde vizite de socializare şi sprijin practic la domiciliul vârstnicilor, incluzând, de exemplu, ajutor practic pentru realizarea cumpărăturilor.

Nu vor fi uitaţi nici vârstnicii din centrele rezidenţiale, unde “orele lungi petrecute singuri sunt cele mai grele”. Aceştia vor fi vizitaţi de voluntari care îi vor implica în activităţi care îi vor mobiliza fizic, mental, dar mai ales emoţional.

Se are în vedere şi oferirea de ajutor material vârstnicilor săraci.

Zeci de vârstnici vor participa, alături de voluntari, la excursii de o zi, sau la “mesele de duminică în familie”.

Voluntarii implicaţi în această campanie vor oferi două ore săptămânal vârstnicilor care vor beneficia de acest proiect şi vor realiza două vizite pe lună în căminele de bătrâni, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă