Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Niciodată singur", campanie umanitară în sprijinul vârstnicilor izolaţi

Direcţia de Sănătate Publică, filiala Alba a Crucii Roşii şi Asociaţia Speromax Alba au lansat campania "Niciodată singur".

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 15:16

Această acţiune care cuprinde vizite de socializare şi sprijin practic la domiciliul unor vârstnici izolaţi şi activităţi şi companie în cămine de bătrâni, precum şi acordarea de ajutor material.

Potrivit unui material prezentat miercuri în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba, campania "Niciodată singur" luptă împotriva izolării sociale şi a sentimentului de singurătate în rândul bătrânilor din judeţ.

Campania cuprinde vizite de socializare şi sprijin practic la domiciliul vârstnicilor, incluzând, de exemplu, ajutor practic pentru realizarea cumpărăturilor.

Nu vor fi uitaţi nici vârstnicii din centrele rezidenţiale, unde "orele lungi petrecute singuri sunt cele mai grele". Aceştia vor fi vizitaţi de voluntari care îi vor implica în activităţi care îi vor mobiliza fizic, mental, dar mai ales emoţional.

Se are în vedere şi oferirea de ajutor material vârstnicilor săraci.

Zeci de vârstnici vor participa, alături de voluntari, la excursii de o zi, sau la "mesele de duminică în familie".

Voluntarii implicaţi în această campanie vor oferi două ore săptămânal vârstnicilor care vor beneficia de acest proiect şi vor realiza două vizite pe lună în căminele de bătrâni, informează AGERPRES.

Comentarii

loading...